Facebook gaat concurrentie aan met Amazon met videochat-apparaat genaamd Portal

Facebook is een dienst waar je op dit moment alleen maar online gebruik van kunt maken. Daar komt verandering in. Het bedrijf richt zijn pijlen namelijk op de hardware-markt met een nieuw chat-apparaat genaamd ‘Portal’.

Facebook gaat hardware maken

Volgens het Amerikaanse Cheddar is Facebook van plan om een ‘home video chat product’ op de markt te brengen. Deze zal zijn voorzien van een scherm en wat weg hebben van de Echo Show van Amazon.

Het apparaat zal ‘Portal’ gaan heten, en zal het eerste hardware-product zijn dat uit Facebook’s Building 8 lab komt. Naar verluidt zal het bedrijf het product in mei presenteren. Het product is de eerste serieuze poging van het sociale medium om hardware te verkopen aan het grote publiek.

Facebook CEO Mark Zuckerberg
Facebook CEO Mark Zuckerberg

Portal moet mensen connecten

Anders dan bijvoorbeeld Amazon’s ‘normale’ Echo, wil Facebook Portal niet presenteren als een slimme assistent, maar als een apparaat waarmee families en vrienden gemakkelijker met elkaar in contact kunnen blijven. Dit via videochats en de andere sociale functies die op het apparaat zullen zitten. Dit doel past natuurlijk bij Facebook‘s doel om mensen connected te houden. Het sociale medium is ook van plan om Portal ook toegang te verlenen tot andere streaming services als Spotify en Netflix. Het apparaat zal naar verwachting ongeveer 418 euro gaan kosten.

Volgens Cheddar is Portal, net als Amazon’s Echo Show, ontworpen voor binnenshuis gebruik en is hij te besturen via een spraakassistent. De verwachting is dat het apparaat is voorzien van een groothoeklens die gezichten kan herkennen en die kan herleiden naar het bijbehorende Facebook-account.

Facebook

Als je nu schrikt over de combinatie tussen Facebook en gezichtsherkenning, dan kunnen we je het volgende vertellen: het sociale medium werkt al jaren met gezichtsherkenning. Wanneer je een foto plaatst dan worden er bijvoorbeeld opties gegeven voor de personen die je in die foto kunt taggen. O ja.

Nu slimme speakers steeds populairder worden, en grote spelers als Google en Amazon het vertrouwen van veel consumenten winnen, wil Facebook natuurlijk ook een graantje meepikken van deze markt. We zijn benieuwd of ze er in slagen een product op de markt te brengen dat veelzijdig en relevant genoeg is om mee te doen in het speelveld.

Reageer op artikel:
Facebook gaat concurrentie aan met Amazon met videochat-apparaat genaamd Portal
Sluiten