Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 19 sep 2019

Facebook brengt nieuwe Portal-producten om met vrienden te videobellen

Een paar jaar geleden introduceerde Apple Facetime. Daardoor was het mogelijk om te gaan videobellen met je vrienden via het internet. Dat was een handige toevoeging en is daarna in veel andere services verwerkt. Zo kun je nu via Whatsapp bijvoorbeeld makkelijk videobellen. En het wordt veel gebruikt, waarbij ik me soms verbaas waarom je dat zou doen zonder headset op straat. Vorig jaar introduceerde Facebook de Portal om mee te videobellen. En dat apparaat krijg nu een vervolg.

Facebook komt met nieuwe Portal-producten

Facebook werd vorig jaar in verschillende reviews redelijk afgemaakt met de Portal en we hadden dan ook eigenlijk niet verwacht dat er een vervolg op zou komen. Het ding is namelijk dat het voornamelijk via Facebook werkt. Nu zijn er gevallen dat je mensen op Facebook hebt zitten waarvan je niet het telefoonnummer in Whatsapp hebt (je kunt ook via Whatsapp bellen op Portal, maar dat terzijde), maar hoe groot is de kans dat je daar dan mee wilt gaan videobellen? Waarom is het niet genoeg om via een smartphone of tablet dat te doen? Om nog maar te zwijgen over de problemen met privacy en het bedrijf. Maar goed, toch komt het met drie nieuwe producten.

Portal
Drie Portal-producten (Bron: Facebook)

Het eerste wordt de normale Portal voorzien van een update, waardoor hij meer iets meer toekomstbestendig is. Zo ondersteunt hij nu onder andere Alexa. Het gaat om een 10 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 met een adviesprijs van 199 euro. De Portal Mini is een instapmodel die 149 euro gaat kosten. Het heeft dezelfde resolutie, maar dan op een 8 inch scherm. En tot slot heb je voor 299 euro nog de Portal+. Deze kent een resolutie van 1920 bij 1080 en op een 15,6 inch scherm.

Portal+
Portal+ (Bron: Facebook)

Ook heb je nog de Portal TV, welke je voor de tv plaatst, met HDMI verbindt en dan via het scherm zie je met wie je belt. Deze kost dan 169 euro. Vanaf 15 oktober is de nieuwe generatie Portal te koop in verschillende landen, maar Nederland zit daar nog niet bij. Wanneer ze hier uitkomen, is nog niet bekend. Meer informatie over het product vind je hier.

Reageer op artikel:
Facebook brengt nieuwe Portal-producten om met vrienden te videobellen
Sluiten