Facebook maakt het nog makkelijker om je privacy-instellingen aan te passen

De afgelopen week kwam aan het licht dat Facebook nou niet bepaald verantwoord met jouw privacy om gaat. Gelukkig kun je zelf al een hoop voorkomen, zoals we je hier uitlegden.

Facebook brengt privacy-instellingen naar voren

Vanaf vandaag brengt het sociale netwerk echter zelf ook verbeteringen aan. Het aanpassen van je privacy-instellingen is vanaf nu namelijk een stuk makkelijker geworden.

Althans, alleen al het vinden van die instellingen is een stuk makkelijker geworden. Dat maakt al een groot verschil. Voorheen zaten de juiste menuutjes ergens begraven in de app, achter andere knoppen en menuutjes.

Nu word je na het openen van de instellingen direct met je privacy-opties geconfronteerd. Bovendien zijn er nu snelkoppelingen naar andere relevante functies te vinden.

Facebook privacy instellingen

Denk aan een snelkoppeling naar tweestapsverificatie. Dat zorgt ervoor dat anderen niet zomaar op jouw account kunnen inloggen. Zelfs met jouw wachtwoord komen ze er dan nog niet in, omdat je een SMS’je met een essentiële code ontvangt.

Verder krijg je de controle over welke data met derde partijen wordt gedeeld. Dat is het menu waarnaar we je al eerder verwezen, maar dit keer hoef je niet door tig opties heen te klikken. Ook is het nu makkelijker om aan te passen wie jouw posts mogen zien, en hoe reclames op jouw gebruik worden afgestemd.

WhatsApp Facebook

Een andere optie die vooral de ster steelt, is een overzicht van al jouw openbare informatie. Zo zie je meteen welke informatie en gegevens derden van jou kunnen zien. Inclusief oude posts op jouw tijdlijn en profiel waarvan je geen flauw benul meer hebt.

Opnieuw, dit is allemaal niet nieuw. Maar het is wel een goede zaak dat Facebook je nu concreter met deze instellingen confronteert. Doe jezelf dan ook een plezier en duik er dieper in. Je privacy verdient het!

?Lees ook: Met dit Nederlandse t-shirt heb je nooit meer (zweet)vlekken

Reageer op artikel:
Facebook maakt het nog makkelijker om je privacy-instellingen aan te passen
Sluiten