Zo geeft Facebook je meer controle over de privacy-instellingen

Sinds het bestaan van Facebook is het een belangrijk gespreksonderwerp: je privacy. Het je wellicht bekend dat Facebook ongeveer alles van je weet, maar wil je niet dat deze informatie met Jan en alleman wordt gedeeld. Facebook begrijpt dit (eindelijk) en laat je exact weten welke (persoonlijke) informatie er wordt gedeeld. En met wie.

De privacy-instellingen van Facebook

Voor als je het nog niet wist: het is Data privacy-dag. Een uitgelezen kans voor het bedrijf om een nieuwe campagne te starten. Met deze campagne, bestaande uit een aantal video’s, vertelt het sociale netwerk hoe informatie wordt gebruikt, en hoe je je eigen data/informatie kunt managen. Denk aan data over het tonen van advertenties, maar ook video’s over hoe je eenvoudig oude content kunt verwijderen (of bekijken).

Nieuw privacycentrum

Daarnaast vertelt Facebook wat het betekent als je met het sociale netwerk stopt. Het eindigt niet alleen met ‘het verwijderen van je Facebook-account’. Ook is er een nieuw privacycentrum in het leven geroepen. Op deze pagina vind je alles over de privacycontrole. Hier kun je alles vinden en zonodig aanpassen als je wilt dat bepaalde informatie niet mag worden gedeeld.

Alle privacyprincipes van het medium vind je hier. In 2018 zul je nog veel meer video’s van Facebook voorbij komen die je helpen het platform optimaal te gebruiken. En jezelf te beschermen. Waarom niet alles direct wordt vrijgegeven is ons een raadsel. Wij zouden je het liefst alle video’s nu willen bieden. Gaat het machtige orgaan uit Silicon Valley met deze nieuwe regels voldoen aan de Europese privacywetgeving? Wij gaan het in mei 2018 zien.

Reageer op artikel:
Zo geeft Facebook je meer controle over de privacy-instellingen
Sluiten