Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 12 dec 2017
Leestijd: 0 minuten

Privé-reacties: binnenkort ziet je nieuwsoverzicht op Facebook er heel anders uit

Facebook <3 goed in het toevoegen van nieuwe functies aan platform. zo zijn er afgelopen jaar al een groot aantal opvallende aanpassingen gedaan. Het sociale medium experimenteert nu met een nieuwe functie die je Facebook reactie anoniemer gaat maken.

Kies wie je Facebook reactie ziet

Als je op dit moment reageert op een foto, video of op iemands bericht op het nieuwsoverzicht of op iemands profiel, dan kan iedereen die reactie zien staan. Een nieuwe functie op Facebook die nu wordt getest, maakt het mogelijk om bij het reageren te bepalen wie je reactie allemaal te zien krijgt. Dit zet er als volgt uit:

privacy
Afbeelding via The Next Web

Zoals je op de afbeelding van The Next Web hierboven ziet is het mogelijk om rechts naast je reactie te kiezen voor het slotje. Die geeft vervolgens vier opties: maak de reactie zichtbaar voor vrienden en de persoon van wie de post is, alleen voor vrienden, alleen voor de persoon van wie de post is en voor jezelf, of voor iedereen.

Anoniem(er) reageren op gênante foto’s en video’s

De functie wordt op dit moment nog getest en is maar beschikbaar voor een select groepje Facebook-gebruikers in de VS. Het is echter wel te hopen dat de functie ook daadwerkelijk zal worden geïmplementeerd, aangezien hij reacties een stuk overzichtelijker en gerichter kan maken.

Watch Party

Sommige mensen reageren liever niet op foto’s of nieuwsartikelen op Facebook, omdat ze er niet mee geassocieerd willen worden omdat hun werkgevers bijvoorbeeld ook Facebook hebben. Denk hierbij aan een video met wat fijne dronken #fails of een nieuwsartikel over een politiek-gevoelig onderwerp. Als je kunt instellen dat je opmerking alleen zichtbaar is voor je vrienden, dan zal dit het reageren een beetje meer onzichtbaar maken.

Of en wanneer de functie voor het gerichter maken van een Facebook reactie ook daadwerkelijk op het sociale medium zal verschijnen, is nog onduidelijk. Naast het toevoegen van functies, verwijdert Facebook ook eens in de zoveel tijd functies die niet meer relevant zijn. Zo verwijderde het laatst ook deze functie die je tijden lang zeker strontvervelend hebt gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Privé-reacties: binnenkort ziet je nieuwsoverzicht op Facebook er heel anders uit
Sluiten