Met deze fysieke Facebook-sleutel kan niemand je meer hacken

Maak jij je weleens zorgen dat iemand je Facebook-account hackt? Dan ben je niet de enige. Het kan natuurlijk een onschuldige grap zijn, maar stel je voor dat iemand daadwerkelijk in al je persoonlijke gesprekken en gegevens gaat graven?.

Iedereen weet dat je ervoor moet zorgen dat je wachtwoord veilig is. En zelfs dan weet je niet zeker of iemand jouw account zal hacken. Wil je double Dutch gaan op het gebied van social media? Dan heeft Facebook hét antwoord. Het platform heeft tweestapsverificatie met een fysieke Facebook-sleutel gepresenteerd.

Veiligheid 2.0 met een Facebook-sleutel

Deze sleutel, die in feite een chip is met daarop jouw gegevens, steek je in de usb-poort van je computer. Zodoende weet-ie dat jij het bent. Stel dat er dus iemand met een andere browser of vanuit een vreemde locatie op jouw account wil, dan zal Facebook vragen de chip te presenteren. Doe je dat niet, dan kun je niet op Facebook.

Voorkomen is beter dan genezen

De ‘sleutels’ die je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de YubiKey en de Nitrokey. Daarna zit het met je Facebook-veiligheid, en andere platformen die deze manier van versleutelen toestaan, helemaal goed. Wil je trouwens de veiligheid van je huidige wachtwoord checken? Dan kun je via deze tool doen.

Reageer op artikel:
Met deze fysieke Facebook-sleutel kan niemand je meer hacken
Sluiten