Mark Hofman
Mark Hofman Home 18 apr 2019

‘Facebook met slimme assistent in strijd met Apple en Google’

Slimme assistenten: ze zijn er anno 2019 voldoende. Google heeft de bekende Google Assistant, Amazon heeft Alexa en Apple heeft Siri. Een lijstje dat binnenkort wordt aangevuld door een slimme assistent van Facebook. Althans, als de geruchten waar zijn dan. 

Facebook in strijd met Amazon, Google en Apple?

Facebook, hét platform voor kattenfilmpjes en contact met je familieleden, gaat zich wagen aan een slimme assistent. Het bedrijf lijkt zich bezig te houden met een voice-activated assistent die de concurrentie aan moet gaan met Siri, Alexa en Google Assistant. Dit nieuws komt naar buiten via de website CNBC, die het nieuws vervolgens weer van mensen binnen Facebook hebben ontvangen.

Volgens de bronnen is Facebook al sinds 2018 bezig met de nieuwe ontwikkeling, die in handen ligt van de relatief nieuwe AR en VR tak van het bedrijf. Zo ligt de slimme assistent dus ook direct in de handen van de mensen die hard bezig zijn met de Oculus VR headset. Volgens twee ex-medewerkers worden de ontwikkelingen uiterst serieus genomen en is het bedrijf in gesprek met een aantal leveranciers uit de smart-speaker markt. Al zullen deze gesprekken op het eerste oog niet heel makkelijk worden.

De markt omtrent slimme speakers is inmiddels enorm en de spelers zijn ook alles behalve klein. Zo zijn bedrijven als Apple, Amazon en Google de grote namen van die markt. Bedrijven die anno 2019 al flink wat ervaring hebben opgedaan op het gebied van slimme assistenten. Echter heeft Facebook voldoende platformen om de, eventueel, nieuwe speaker te promoten. De kans op succes is voor een bedrijf als Facebook wel een stuk groter dan elk ander bedrijf dat zich nieuw in de markt aanbiedt. Maar eerlijk is eerlijk: de strijd wordt uiterst moeilijk.

Facebook, WhatsApp, Instagram

Wanneer de slimme assistent het daglicht gaat zien is niet bekend. Sterker nog: we hebben te maken met strikt-geheime informatie waardoor het bijna onmogelijk is om de bronnen te controleren. Het verhaal met een korreltje zout nemen wordt dus aangeraden.

Meer Tech?

Helemaal gek van Tech en niets willen missen? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor techliefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering

Reageer op artikel:
‘Facebook met slimme assistent in strijd met Apple en Google’
Sluiten