Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 4 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Eind deze maand is het definitief klaar met Facebook apps op Windows Phone toestellen

Als het gaat om smartphones zijn er eigenlijk maar twee besturingssystemen die echt meetellen, namelijk Android en iOS. Microsoft heeft het een tijdje geprobeerd met Windows Phone, maar op een gegeven moment moesten ze toch wel toegeven dat het niet echt werkte en de afgelopen paar jaren is er ook niet echt veel gebeurd met het mobiele Windows platform. Toch zijn er nog wat gebruikers die zelfs nu nog vasthouden aan Windows Phone. Helaas wordt het steeds lastiger voor deze mensen, aangezien steeds meer bedrijven de ondersteuning voor Windows Phone apps stopzetten. Ook Facebook heeft aangekondigd er binnenkort mee te gaan stoppen.

Geen ondersteuning meer vanaf 30 april

Facebook heeft onlangs laten weten dat ze vanaf 30 april toch echt klaar zijn met Windows Phone. Op die datum zullen de Facebook, Instagram en Messenger app geen ondersteuning meer ontvangen van het bedrijf. Dat betekent dat de apps geen updates meer zullen ontvangen en uiteindelijk dusdanig verouderd zullen zijn dat je er niet veel meer aan hebt. Verrassend genoeg zijn er nog best wat apps die nog steeds ondersteuning bieden aan Windows Phone gebruikers, hoewel het elk jaar wel steeds minder wordt.

Windows Phone

Facebook en Messenger uit Windows Store

Verder zullen Facebook en Messenger ook vanaf 30 april niet meer te vinden zijn in de Windows Store. Het feit dat Messenger niet meer wordt ondersteund zal waarschijnlijk het hardst aankomen. Instagram en Facebook kun je natuurlijk ook gewoon nog via de browser gebruiken. Bij Messenger gaat dat helaas niet en als gebruikers de app veel gebruiken, zou het misschien een reden kunnen zijn om (eindelijk) over te stappen naar Android of iOS. En getuigt wel van ultieme trouw (of luiheid) dat gebruikers nu nog Windows Phone gebruikers. Zowel Google als Apple zouden erg blij moeten zijn met de gebruikers die naar hun platform overstappen.

Waar Windows het niet al te denderend heeft gedaan op de smartphone, is het natuurlijk op de computer een heel ander verhaal. Daar is het besturingssysteem de grote concurrent van Apple’s OS systeem. Windows gaat op de computer ook lekker mee met de nieuwe trends en onlangs kreeg de Windows 10 Mail applicatie ook een echte Dark Mode om wat relaxter je mailtjes te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eind deze maand is het definitief klaar met Facebook apps op Windows Phone toestellen
Sluiten