Daniel Koster
Daniel Koster Digital 6 mrt 2017

Like? Dislike! Facebook test ‘vind ik niet leuk’-knop

Het is nu al meer dan een jaar geleden dat wij via Facebook Reactions met zes emojis kunnen reageren. Natuurlijk verdween de like-knop niet en is die onderdeel van de Reactions. Echter wordt er al langer geroepen dat het vreemd is dat er geen dislike-knop is.

En nu lijkt het erop dat die er wel aan zit te komen. Facebook is namelijk via Facebook Messenger het reageren met Reactions aan het testen. Dat betekent dus dat jij in (groeps)gesprekken kunt reageren met één van de zes emojis. Dit doe je net zoals op Facebook.

Daar is-ie dan (eindelijk): de dislike-Reaction

Maar dat is niet het gehele verhaal. Want Facebook heeft een extra Reaction toegevoegd. Juist, je raadt het al, je kunt ook met een dislike-Reaction reageren. Duimpje omhoog of duimpje naar beneden, de keus is aan jou!

dislike

Bron: Techcrunch

Voor nu was het vooral mogelijk om positief op beelden te reageren. Verrast, blij, geweldig of leuk, dat is toch positief te noemen. Qua negatieve emoties kon je boos of verdrietig zijn. Nu kun je dus ook niets niet leuk vinden.

Enkel nog getest

Dit is wel enkel via Facebook Messenger en niet voor iedereen uitgerold. Facebook is de functie dus voor voor nu enkel aan het testen onder een bepaalde groep gebruikers. De kans is echter zeer groot dat de Reactions op Messenger voor iedereen worden uitgerold. Als er positief op wordt gereageerd tenminste!

Dan is de kans natuurlijk ook aanwezig dat de dislike-knop ook naar Facebook zelf komt. Zit jij daarop te wachten? Wat dan wel goed is om te weten, is dat Facebook jouw Reactions op een aparte manier beoordeelt. Dit is van grote invloed op je tijdlijn.

Reageer op artikel:
Like? Dislike! Facebook test ‘vind ik niet leuk’-knop
Sluiten