Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 26 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Facebook verbetert de manier van reageren op comments met de reply, zo stel je het in

Alhoewel bijna niemand meer zonder Facebook kan, betekent dit nog niet dat het een platform is waarbij alles klopt. Integendeel er is genoeg ruimte voor verbeteringen, zo ook de manier van reageren op comments. Het is tot nu toe nog lastig om goede conversaties te voeren op Facebook. Als voorbeeld: Je post een statusupdate en er reageren tien mensen op. Dan moet jij vervolgens moeilijk gaan doen met het taggen van namen in de reactie. Daarom verbetert Facebook de manier van reageren met de directe reply. Hiermee kun je direct op specifieke reacties reageren. Daardoor kun je dus verschillende gesprekken voeren onder één bericht. Ook gaat Facebook de populariteit van een gesprek beoordelen en de populairste gesprekken bovenaan plaatsen.

Op dit moment wordt deze functie alleen toegepast bij Facebookpagina’s van bijvoorbeeld producten, merken, websites en bedrijven en bij Facebookprofielen met meer dan 10.000 vrienden. Het is nog onbekend of en wanneer deze functie ook wordt uitgerold bij ‘normale’ Facebookprofielen.

Zo stel je de reply in:
De nieuwe reply functie wordt vanaf 10 juli bij alle Facebookpagina’s doorgevoerd, maar je kunt jezelf ook al op een wachtrij zetten waardoor het eventueel mogelijk wordt om eerder van de nieuwe functionaliteit gebruik te maken. Wanneer precies is onduidelijk. Ga in je Facebookpagina naar Pagina bewerken > Toestemmingen beheren > vink ‘Antwoorden toestaan op reacties op mijn pagina’ aan. Klaar en wachten maar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook verbetert de manier van reageren op comments met de reply, zo stel je het in
Sluiten