Facebook verwijderen te extreem? Zo blokkeer je alleen je complete nieuwsoverzicht

2017 was een bewogen jaar voor Facebook. Fake news nam ons nieuwsoverzicht over zonder dat we er erg in hadden, en er waren steeds minder berichten van onze Facebookvrienden op het overzicht te lezen. Voor sommige mensen is dit reden waarom ze Facebook verwijderen. Maar wij kennen een betere optie voor je.

Facebook verwijderen niet meer nodig

Facebook wordt op een andere manier gebruikt als jaren geleden. Je ziet er steeds minder persoonlijke berichten op verschijnen van mensen uit je vriendenlijst, en steeds meer reclame-uitingen en professionele content. Ben je hier een beetje klaar mee? Verwijder Facebook dan niet! Niet alleen omdat het sociale medium handig is voor het onthouden van verjaardagen, maar ook voor het ontvangen van groepsberichten en informatie over events.

Behoren de bovenstaande tot de redenen waarom je nog steeds op het sociale medium te vinden bent, maar ben je klaar met dat overvolle nieuwsoverzicht? Dan bestaat er een extensie die je complete nieuwsfeed leeg maakt, genaamd ‘News Feed Eradicator for Facebook‘.

Facebook verwijderen

Weg met tsja, alles

De News Feed Eradicator for Facebook is een extensie voor Chrome die, zoals de naam al verklapt, je complete nieuwsoverzicht uit het zicht laat verdwijnen. Als je inlogt op Facebook nadat je de News Feed Eradicator hebt geïnstalleerd, zie je niks meer. En laat dat nou precies de bedoeling zijn.

Wanneer je de News Feed Eradicator hebt geïnstalleerd betekent dat niet dat je geen gebruik meer kunt maken van het sociale medium. Zo heb je bijvoorbeeld nog gewoon toegang tot je berichten, notificaties en groepen. Ook kun je dus (YES handig) nog de verjaardagen van je Facebookvrienden zien en ze een fijne verjaardag wensen.

Facebook verwijderen

Je hebt dus alleen geen nieuwsoverzicht meer om de foto’s van het vrijgezellenfeest van je middelbareschoolvrienden op te zien, die van de nieuwe hond van je ex, of een politieke uitlating vol spellingfouten van een oude buurvrouw.

Lekker rigoureus

Het is wellicht wat extreem om je complete nieuwsoverzicht te blokkeren. Je komt namelijk de zelfde soort content tegen op Instagram en Twitter, en die heb je nog wel, of dan? Daarnaast mis je zo ook veel toffe berichten van WANT.nl. En dat is natuurlijk jammer, en precies de reden waarom de ondergetekende de extensie snel weer heeft verwijderd.

Gelukkig is Facebook zelf ook hard bezig met het bestrijden van zooi en fake news op het sociale netwerk. Hiervoor heeft het deze week nog een nieuwe tool gelanceerd. Duimpje omhoog! Facebook verwijderen is dus nog lang niet nodig.

Reageer op artikel:
Facebook verwijderen te extreem? Zo blokkeer je alleen je complete nieuwsoverzicht
Sluiten