Facebook verwijderen of toch maar niet? Zo versterk jij je online privacy

Steeds meer mensen overwegen om hun account op Facebook te verwijderen. Dit niet zonder reden. Er komen steeds meer nieuwe feiten naar boven drijven over de manier waarop het sociale medium met de privacy van gebruikers om gaat. Zo liet Mark Zuckerberg deze week vallen dat de meeste Facebook-gebruikers er vanuit moeten gaan dat hun profiel ge-scraped is. Auch. Deze en de eerdere onthullingen over Facebook’s manier van omgaan met gebruikersgegevens, laat veel mensen twijfelen over het behouden van een Facebook-account. Is Facebook verwijderen te drastisch?

Facebook verwijderen of toch niet?

Aan iedereen die in een complete shock verkeert na het nieuws dat de laatste weken naar buiten is gekomen over Cambridge Analytics, en de laatste bekentenissen van Mark Zuckerberg over Facebook en privacy: adem in, adem uit. We willen de ernst van de zaak niet zeker bagatelliseren, in tegendeel, we begrijpen de ophef maar al te goed.

Je kunt er alleen niet mee wegkomen om compleet verrast te zijn dat de woorden ‘Facebook’ en ‘privacy’ niet helemaal lekker samen gaan. Echte privacy op het wereld wijde web bestaat nou eenmaal niet.

facebook verwijderen

De zaak rondom Facebook is een goede wake-up call voor velen van ons. En daar kunnen we wat mee. Want het is goed om (nog) eens stil te staan bij de informatie die je deelt online, en de wachtwoorden die je hebt ingesteld voor je verschillende online accounts. Dit geldt niet alleen voor Facebook, maar ook voor je andere online activiteiten.

Wil jij je online activiteiten wat zorgvuldiger benaderen? Dan kun de volgende drie acties daar op een laagdrempelige manier aan bijdragen. Deze weerhouden Facebook er wellicht niet van om je informatie te delen met anderen, maar ze maken het wel moeilijker voor andere pottenkijkers om aan je informatie te komen.

1. Gebruik een VPN

Check hier de vijf belangrijkste redenen waarom je een VPN zou moeten gebruiken.

2. Stel moeilijke wachtwoorden in (die voor ieder account anders zijn)

Ben je bang dat je ingewikkelde wachtwoorden zelf ook niet zal onthouden? Maak dan gebruik van een veilige wachtwoordmanager.

3. Een woord: tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie voegt een extra laag veiligheid toe aan je online accounts. Check hier hoe je tweestapsverificatie in voor je favoriete online accounts instelt.

Ben je echt klaar met Facebook? En wil je het liefste gewoon Facebook verwijderen? Lees dan hier hoe je dat in vijf simpele stappen voor elkaar krijgt.

Reageer op artikel:
Facebook verwijderen of toch maar niet? Zo versterk jij je online privacy
Sluiten