Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 17 aug 2020

Facebook voegt Messenger en Instagram samen in gecombineerde dienst

Facebook is al een tijd voornemens WhatsApp, Messenger en Instagram te combineren en de eerste stap is nu gezet. Het gaat dan om de functie waarmee je elkaar privéberichten kunt sturen. Afgelopen weekend is de eerste update verschenen die Messenger en de dm-functie van Instagram samenvoegt tot een gecombineerde dienst.

Misschien ben je het zelf ook al afgelopen weekend tegenkomen: het bericht binnen Instagram dat Facebook Messenger nu geïntegreerd is. Daardoor kun je nu ook met je vrienden op Messenger chatten binnen de dm-functie van de fotodeeldienst. Bovendien krijg je toegang tot functies die voorheen niet beschikbaar waren. Bovenaan de apps staat nu de melding (mits je al aan de beurt geweest bent dan) dat er een nieuwe manier van chatten gearriveerd is. Mocht je die melding nog niet gehad hebben, dan is de kans groot dat je nog geen toegang hebt tot de gecombineerde dienst voor het versturen van berichten.

Het Instagram logo (Afbeelding: Denis Charlet / AFP)

Instagram en Facebook Messenger werken samen

Enkele functies waar mensen op Instagram nu ook toegang door krijgen, aangezien Facebook Messenger die opties heeft, zijn gekleurde chats, kunnen reageren op een bericht met een simpele emoji en over een bericht vegen om aan te geven dat je hier even specifiek op wil reageren.

Instagram geeft in een reactie aan dat het samenvoegen van beide diensten vooralsnog optioneel is. Als gebruiker heb je de mogelijkheid het samenvoegen te weigeren, mocht je dit helemaal niets vinden. The Verge merkt op dat er nog wel iets is waar je rekening mee moet houden. Hoewel beide diensten samengevoegd worden, heb je op dit moment nog geen toegang tot je Facebook Messenger-gesprekken binnen Instagram. Maar de kans is groot dat die mogelijkheid binnen nu en enkele dagen alsnog geactiveerd wordt.

Als alles goed gaat (in de ogen van moeder Facebook), dan is de volgende stap het integreren van berichtendienst WhatsApp. Werknemers zijn een beetje huiverig over die integratie. WhatsApp heeft namelijk een sterke encryptie voor berichten, die mogelijk verloren kan gaan wanneer ze samen in een app met Facebook Messenger en Instagram gepropt worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook voegt Messenger en Instagram samen in gecombineerde dienst
Sluiten