Ilona Braam
Ilona Braam Apps 22 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Over een tijdje griezelen we op Facebook met vijf originele horror shows

Je zult er mogelijk nog nooit van hebben gehoord, maar ook Facebook heeft een video platform. Het gaat onder de naam Facebook Watch en je kunt het zien als een soort YouTube, maar dan wel een stuk onbekender en minder uitgebreid. Toch zijn ze langzaam maar zeker hun aanbod aan het uitbreiden en over een tijdje kunnen we volop griezelen met Facebook. Ze hebben namelijk bij Crypt TV maar liefst vijf originele en exclusieve horror shows besteld.

Facebook en Crypt TV

Het is niet de eerste keer dat Facebook gaat samenwerken met Crypt TV. Eerder ging de studio van Eli Roth en Jack Davis al aan de slag met de vijftien afleveringen tellende short The Birch. Daarnaast is het video platform in het verleden ook al eens bezig geweest met het live streamen van verschillende sportevenementen. De vijf nieuwe horror shows zijn een mooie uitbreiding van het aanbod en zullen mogelijk het platform wat meer bekendheid geven.

Facebook

Tien afleveringen per seizoen

De bedoeling is dat de verschillende shows zo’n tien afleveringen krijgen per seizoen en dat ze exclusief via Facebook Watch te bekijken zijn. Helaas is er verder nog niet veel bekend over wat we precies kunnen verwachten. Volgens de berichten zouden ze wel allemaal al in ontwikkeling zijn en mogelijk hoeven we dan ook niet al te lang te wachten voordat ze worden uitgebracht.

In de tussentijd kunnen horror fans natuurlijk ook gewoon op Netflix gruwelen. Daar vind je een redelijk groot aanbod aan allerlei verschillende soorten horror shows. Zo scoorde Netflix onlangs met de brute horrorserie Chambers. Over een tijdje kunnen we zelfs ook aan de slag met horror van eigen bodem in de serie Ares. Deze wordt geregisseerd door Michiel ten Horn en Giancarlo Sanchez, die respectievelijk verantwoordelijk zijn voor Mocro Maffia en Aanmodderfakker. Mocht je toch liever griezelen met een film, dan zijn dit de tien allerbeste horrorfilms die Netflix voor je heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Over een tijdje griezelen we op Facebook met vijf originele horror shows
Sluiten