Ontbytes: Facebook Watch bijna te bekijken, bijna half miljoen pacemakers uit VS makkelijk te hacken en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere de lancering van Facebook Watch

Facebook Watch bijna beschikbaar in VS

Het nieuwe platform van Facebook waarop videos en korte series te zien zijn, genaamd Watch, wordt bijna gelanceerd. De komende dagen zullen de eerste mensen in de VS het platform kunnen gebruiken.

Facebook Watch wordt beschikbaar via Facebook’s mobiele app, de desktop website en via de vernieuwde tv-app. Watch heeft onder andere een aantal opvallende programma’s, zoals ‘Returning the Favor‘ dat wordt gepresenteerd door voormalig ‘Dirty Jobs‘ presentator Mike Rowe, een show over Real Madrid waarbij de stem van de verteller van Orlando Bloom is, en een serie die is gemaakt door Humans of New York.

Bijna een half miljoen pacemakers in de VS lopen het risico gehackt te worden

Bijna een half miljoen pacemakers pacemakers in de VS lopen het risico om gehackt te worden. Daarom laat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een half miljoen pacemakers controleren. De pacemakers van Abbott zijn ook in Nederland op de markt en op dit moment loopt er een onderzoek naar om hoeveel apparaten het hier gaat.

Een kwaadwillende zou theoretisch gezien de instellingen van de pacemaker kunnen veranderen en de batterij snel laten leeglopen, wat ernstige consequenties voor de patienten kan hebben. De apparaten worden niet fysiek terug geroepen maar de patienten wordt gevraagd het apparaat bij hun arts te laten updaten.

Instagram Stories voortaan ook op desktop

Voortaan kunnen Instagram-gebruikers Stories ook bekijken via de desktop- en mobiele website van het sociale medium. De Stories verschijnen bovenaan het nieuwsoverzicht, net als in de app ook het geval is.

Het gaat er echter wel iets anders uit zien dan op de mobiele app. De Stories zijn te bekijken door op een icoontje te klikken en kunnen opnieuw worden bekeken of worden overgeslagen door op een pijltje te klikken. In de komende maanden zal het ook mogelijk worden om Stories toe te voegen vanaf de mobiele website. Dagelijks maken 250 miljoen mensen gebruik van Instagram’s Stories.

Snackbyte: Guinness World Records gekkies

Mocht je het Guinness Book of World Records wel eens hebben opengeslagen dan weet je dat toch zeker de helft van alle records die er in staan zacht gezegd vreemd zijn. Zo ook het volgende record..

Reageer op artikel:
Ontbytes: Facebook Watch bijna te bekijken, bijna half miljoen pacemakers uit VS makkelijk te hacken en meer
Sluiten