Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 19 jan 2018

House Party 2.0? Facebook introduceert Watch Party om ‘samen’ video’s te kijken

Het mag duidelijk zijn dat Facebook grootse plannen heeft om te veranderen. Het platform moet weer socialer worden en zich meer focussen op interactie tussen ‘vrienden’, en andere content moet meer naar de achtergrond verdwijnen. Daarnaast is het bezig met het opzetten van een videoplatform, en komt het nu met het volgende: Watch Party.

Watch Party: samen en toch ook niet samen video’s kijken

Facebook is vandaag begonnen met het testen van Watch Party in de VS; een functie die door groepen gebruikt kan worden. De groepsleden kunnen door middel van deze functie ‘samen’ video’s kijken. Tegelijkertijd blijft het mogelijk om met elkaar te blijven praten en op de video te reageren.

Om Watch Play te activeren moeten er een of meerdere video’s in je Facebookgroep worden geplaatst. Als meerdere mensen de video samen aan het kijken zijn, dan zal dit met een speciale widget op de groepspagina worden aangegeven. Als je je bij de Party voegt, dan kun je dezelfde video gaan kijken die iedereen aan het kijken is. Onderstaand zie je een eerste indruk van hoe dit er uit komt te zien.

Watch Party

Facebook wil meer interactie

Iedere publiekelijk beschikbare video kan worden bekeken via Watch Party. Dit gaat dus ook over live-video’s. Het doel van deze nieuwe functie is, geheel in thema, om het kijken van video’s leuker, en socialer te maken. Op dit moment dit namelijk een vrij passieve bezigheid. Daar moet volgens het sociale medium verandering in komen. Het kijken van video’s op het platform moet volgens de vice president van product, Fidji Simo, een ervaring zijn waarbij mensen dichter bij elkaar worden gebracht.

Watch Party

Uit onderzoek van het platform is gebleken dat live video’s veel meer interactie oproepen dan al bestaande video’s. Met deze nieuwe functie wil Facebook al bestaande video’s interactiever maken. Het omtoveren van bestaande video’s in live-evenementen moet er volgens het sociale medium voor zorgen dat men meer plezier beleeft aan het kijken van video’s. Het is nog niet bekend wanneer de functie zal worden uitgerold. De verwachting is dat hij het eerste in de VS verschijnt.

Het is misschien wel geinig om ‘samen’ video’s te kunnen kijken, als je niet al bij elkaar in de buurt bent. Al lijkt het ons wel vrij onwaarschijnlijk om met een hele groep tegelijk een korte Facebook-video van 3 minuten te gaan kijken. Zou je die ‘moeite’ er daadwerkelijk voor nemen? Het sociale medium is in ieder geval hard op weg de harde kritieken die ze de afgelopen weken te verduren kreeg, ten harte te nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
House Party 2.0? Facebook introduceert Watch Party om ‘samen’ video’s te kijken
Sluiten