Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 jul 2018

Facebook lanceert Watch Party: samen video’s kijken

Het kijken van schattige video’s met dieren op Facebook is een prettige manier om de tijd te verdrijven. De kans is groot dat je de hele dag door vrienden en familie bestookt met gedeelde video’s, of dat je er juist continu in getagd wordt. Toch een sociaal element dus. Het sociale werk gaat dat naar een hoger niveau tillen met Watch Party.

Facebook lanceert Watch Party

Watch Party is officieel wereldwijd door Facebook uitgerold. Gebruikers kunnen nu samen video’s kijken. Hun streams worden dan gesynchroniseerd, waardoor je dus op precies hetzelfde moment dezelfde content ziet. Ook wanneer jij je in een compleet ander land dan je vrienden bevindt.

Een of meerdere gebruikers zijn dan de host, die video’s aan de wachtrij toevoegt en de content bijvoorbeeld kan pauzeren. Gasten kunnen video’s voorstellen, maar ze niet daadwerkelijk aan de wachtrij toevoegen. Dat kan de host doen door ze goed te keuren.

Watch Party Facebook

Op dit moment kunnen Watch Parties enkel binnen groepen gestart worden, niet binnen pagina’s. De video’s moeten bovendien (logischerwijs) op Facebook staan. Je kunt dus niet je favoriete YouTube-video’s in de wachtrij gooien. Ook Live-video’s zijn compatibel met deze nieuwe feature.

Al met al is het een welkome toevoeging aan de features die Facebook zijn gebruikers biedt. Al jaren smeken gebruikers diensten als Netflix en Spotify om soortgelijke oplossingen, maar zonder resultaat. Er zijn wel browser-extensies die het mogelijk maken, maar vallen meestal tegen.

Facebook Watch Party

Al helemaal in het geval van Netflix lijkt het een no-brainer te zijn. Stelletjes die een Lange Afstandsrelatie hebben, zouden dan alsnog samen hun favoriete films en series kunnen kijken. Voorlopig blijft het dus bij Facebook.

Het blijft echter de vraag wie daadwerkelijk Watch Party gaat gebruiken. In de basis is het een aantrekkelijke feature, maar Groepen lijken nou niet bepaald de meest intuïtieve plek. Wanneer jij met je vrienden video’s wilt kijken, zul je nu dus eerst een Groep moeten aanmaken.

Facebook is in ieder geval enthousiast. Het netwerk hoopt dat de gloednieuwe feature het streamen van video een ervaring gaat maken, in plaats van passief tijdverdrijf.

Reageer op artikel:
Facebook lanceert Watch Party: samen video’s kijken
Sluiten