Apple biedt excuses aan voor FaceTime bug, maar fix is er nog niet

Sinds het nieuws over de FaceTime bug, zullen behoorlijk wat mensen waarschijnlijk getest hebben of het echt “werkt”. En waar het misschien even grappig is om gebruik van te maken, is het toch een behoorlijk inbreuk op de privacy. Toen het bestaan van de bug grootschalig op het internet werd bekendgemaakt besloot Apple al gauw om de Group FaceTime feature uit te schakelen en binnen een week zou er een fix zijn. Inmiddels heeft de iPhonemaker ook zijn excuses aangeboden, maar op de fix lijken we toch nog even te moeten wachten.

Veertienjarig jongetje waarschuwde al

Wat het verhaal extra zuur maakt is dat een veertienjarig jongetje de bug al een week voordat het tumult ontstond al had ontdekt en met zijn moeder Apple heeft proberen te waarschuwen. Het leek er echter op dat ze nauwelijks serieus werden genomen en pas toen iedereen zich ermee bezighield in actie kwamen.

London, UK – November 9, 2016: Close-up of buttons of Telegram and other social media apps on the screen of a mobile phone

Excuses FaceTime bug

Vrijdagochtend liet Apple echter van zich weten en in het bericht worden excuses aangeboden aan alle klanten die getroffen zijn door het probleem. Ze bedanken tevens speciaal de Thompson familie (het veertienjarige jongetje en zijn moeder) voor het doorgeven van de bug. En Apple geeft zelfs aan dat ze zich inzetten om het proces van het ontvangen van berichten over bugs en de afhandeling daarvan te verbeteren. Verder bedankt Apple iedereen voor het geduld terwijl ze werken aan de fix.

Maar helaas is de fix niet binnen een week gekomen en zullen we nog een week moeten wachten. In de tussentijd is de Group FaceTime feature dus uitgeschakeld als tijdelijke oplossingen en als het goed is krijgen we dus volgende week een permanente fix. Hopelijk is het volgende week inderdaad zover, want er zouden inmiddels al meer dan 900 miljoen iPhones in gebruik zijn.

BGR

Reageer op artikel:
Apple biedt excuses aan voor FaceTime bug, maar fix is er nog niet
Sluiten