Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 15 aug 2018

We hebben slecht nieuws over Facetime groepsgesprekken

Al jaren zouden iPhone gebruikers het liefst ook met meer dan twee mensen kunnen Facetimen, maar tot nu toe heeft Apple de feature nog niet geïmplementeerd. Tijdens WWDC eerder dit jaar liet de iPhonemaker echter weten dat we met iOS 12 eindelijk Facetime met een groep zullen kunnen gebruiken. Helaas komt de nieuwe feature minder snel dan gedacht. Hij zou namelijk vertraging op hebben gelopen.

Groepsgesprekken met toekomstige update

Dat liet Apple afgelopen maandagavond weten in de release notes van de iOS 12 beta 7. Dat is ontzettend jammer en al helemaal aangezien we tijdens WWDC een sterke demo van de feature te zien kregen. Het leek erop alsof Apple er al helemaal klaar voor was, maar dat blijkt dus nog tegen te vallen. In het najaar zou een toekomstige update ervoor moeten zorgen dat we alsnog massaal kunnen gaan Facetimen.

Facetime groep

Facetime vs. Skype

Als het dan eindelijk zover is, wordt het mogelijk om met maximaal 32 personen tegelijkertijd een Facetime gesprek te voeren. Net zoals bij Skype, wordt dan ook het beeld van degene die aan het woord is wat groter. Op deze manier blijft het nog enigszins overzichtelijk. Het is de vraag of iPhone gebruikers dan nog de behoefte hebben aan Skype of dat Facetime op de iPhone de video app helemaal gaat vervangen.

Totdat het zover is, blijft Skype echter handig om met meerderen even te overleggen. Soms komt het helaas voor dat de camera niet lijkt te werken. Dit kun je doen om dat op te lossen.

One More Thing

Reageer op artikel:
We hebben slecht nieuws over Facetime groepsgesprekken
Sluiten