Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 04/07/2019 4

iOS 13: FaceTime krijgt AR om je gesprekspartner te foppen

Zoals we weten sleutelt Apple constant aan zijn apps om ze beter te maken en interessante nieuwe features te geven. Op het moment zijn ze druk bezig met iOS 13 en duiken er om de zoveel tijd weer nieuwe features op, dankzij de bèta versies.

Zo ontdekten verschillende gebruikers een spannende nieuwe FaceTime feature in de derde iOS 13 bèta, die je ogen met augmented reality corrigeert om je gesprekspartner te foppen.

iOS 13: FaceTime Attention Correction

De nieuwe feature gaat onder de naam FaceTime Attention Correction en zou een nieuwe mate van intimiteit moeten brengen naar je FaceTime gesprekken. De feature zorgt er namelijk voor dat het altijd lijkt alsof je recht naar het scherm kijkt. Zo denkt je gesprekspartner dat hij je volle aandacht heeft, terwijl je misschien wel helemaal niet naar het scherm aan het kijken bent en heel ergens anders mee bezig bent..

“Next Century Shit”

De eerste reacties over FaceTime Attention Correction zijn behoorlijk positief en gebruikers lijken onder de indruk te zijn van de nieuwe optie.  Zo zou het “next-century shit” zijn en in één van de reacties probeert een gebruiker zelfs met de eer te strijken voor het bedenken van de nieuwe feature. De feature schijnt dus behoorlijk goed te werken, hoewel het in sommige situaties misschien toch voor een onnatuurlijk lijkend beeld zou kunnen zorgen.

Het is nog onduidelijk welke iPhones allemaal met de feature aan de slag kunnen. Volgens sommigen zou het alleen beschikbaar zijn voor de iPhone Xs en Xs Max. Ook is het nog de vraag of de oogcorrectie ook werkt wanneer er meerdere mensen in beeld zijn.

Inmiddels is ook de publieke bèta van iOS 13 uitgebracht. Als je alvast een voorproefje wilt van het nieuwe systeem, is dit hoe je hem installeert. Verwacht wordt dat FaceTime Attention Correction binnenkort ook in de publieke bèta verschijnt. Dus als verdacht veel mensen opeens constant recht in de camera kijken tijdens het FaceTimen, weet je waarom.

BGR

Reacties 0
Reageer op artikel:
iOS 13: FaceTime krijgt AR om je gesprekspartner te foppen
Sluiten