Daniel Koster
Daniel Koster Apple 20/01/2017

Hoe het falen van Apple ervoor zorgt dat ze werknemers en talent mislopen

We horen steeds meer berichten dat Apple moeite heeft met het aannemen én vasthouden van talent en werknemers. Zo kwam vorige week nog het bericht naar buiten dat Chris Lattner overstapt naar Tesla. What’s going on?

Het overstappen van Chris lijkt hierin geen incident. We horen al langer dat Apple (niet meer) bovenaan het lijstje van potentiële werknemers staat. Waar dat dan aan ligt? Er zijn meerdere factoren.

Steve-WANT

[listicle]

Apple’s werkdruk is niet altijd even plesant

Apple verwacht veel van je als werknemer. Hierdoor heb je een hoge werkdruk waarbij je flinke uren maakt. Een foutje wordt meteen afgestraft en niet op de meest aardige manier met je gecommuniceerd. Dat is in ieder geval wat wij horen. [/listicle]

apple-f-want

[listicle]

Apple’s manier van werken is ontzettend geheimzinnig

Je moet, wanneer je bij Apple werkt, ontzettend op je woorden letten. Het bedrijf heeft allerlei vingers in de pap en is met allerlei dingen bezig. Waarmee, dat blijft gissen. En zo wil Apple het houden. Of je het nou hebt over de Apple Car of over een augmented reality-bril. Apple laat niets los en verwacht dat ook van jou.[/listicle]

zelfrijdende auto

Het is toch vervelend dat je dan niet met anderen kunt delen waar je mee bezig bent. Je wilt stellen dat je met de nieuwe iPhone bezig bent. In plaats daarvan moet je op je woorden letten en alles opkroppen. Dat kan stress en ontevredenheid met zich meebrengen.

[listicle]

Apple is niet meer sexy

Wat ook niet helpt, is dat Apple het lastig heeft. Het is cool om als werknemer bij Apple aan een revolutionair product te werken. De iPhone is dat echter niet meer. Zodoende is het lastig om écht trots te zijn op wat je produceert. Dat leidt logischerwijs tot minder voldoening met hetgeen je bezig bent.[/listicle]

Het is niet voor niets dat Elon Musk Apple beschreef als een ‘Tesla graveyard’.

De (Tim) koek is op?

Kortgezegd heeft Apple moeite met het aantrekken en behouden van werknemers en talent om drie redenen. De bedrijfscultuur valt tegen, het geheimzinnige gedoe en het niet uitbrengen van revolutionaire producten. Het is om die reden dat je kunt begrijpen dat mensen bijvoorbeeld naar Tesla overstappen. Het is niet voor niets dat Elon Musk Apple beschreef als een ‘Tesla graveyard’. ;)

Tesla is een bedrijf dat met revolutionaire producten komt waar meer ruimte is voor fouten. Dat gebeurt bij het ontwikkelen van nieuwe producten namelijk. En hoe Elon Musk op Twitter kleine tipjes van de sluier geeft laat zien dat Tesla wat minder geheimzinnig is dan Apple.

Model Y

Het komt allemaal neer op één ding:

Al met al heeft dat ongenoegen volgens ons vooral te maken met één essentieel feit: het uitblijven van the next best thing. Werk je als Apple aan iets briljants waar de wereld van onder de indruk zal zijn? Dan vind je het niet erg om daar geheimzinnig over te doen en ben je er trots op.

Is dat niet het geval? Dan ben je al gauw klaar met de ontwikkeling van dat product, van al die geheimzinnigheid en hoe er op je vingers wordt gekeken. Laten we hopen dat Apple dus gauw weer met iets baanbrekends komt, dat kan het bedrijf goed gebruiken.

Cook Jobs-want

En Chris dan?

Om dan af te sluiten met Chris, die heeft namelijk aangegeven waarom ‘ie naar Tesla overstapte. Hier zegt hij bijvoorbeeld dat de kans om aan iets compleet nieuws en belangrijks als de zelfrijdende software van Tesla te werken met een geweldig team een aanbod was dat hij niet kon afslaan. Told you so..

Reageer op artikel:
Hoe het falen van Apple ervoor zorgt dat ze werknemers en talent mislopen
Sluiten