Gaming WANT: aan de slag met Fallout 4 Game of the Year Edition

Eind 2015 maakten we kennis met de game Fallout 4. Van dezelfde makers als deel drie en natuurlijk de mannen achter The Elder Scrolls-reeks bleek het al snel een game te zijn waar je uren mee door kon brengen. We zijn inmiddels een jaar of twee verder en nu kun je aan de slag met Fallout 4 Game of the Year Edition.

Het is simpelweg de ultieme versie van Fallout 4. Het brengt het uitgebreide hoofdverhaal en wereld in combinatie met verschillende uitbreidingen. Het is een totaalpakket waar je nu mee kunt beginnen en waarschijnlijk in december nog niet klaar mee bent. Wij geven je vijf redenen om de game in huis te halen, met er van uit te gaan dat je het origineel destijds op één of andere manier hebt gemist.

De grote uitgebreide wereld

Het grootste visitekaartje van Fallout 4, en dat nog steeds geldt voor Fallout 4 Game of the Year Edition, is de grote uitgebreide wereld waar je als speler in terecht komt, nadat je het openingsgedeelte van de game hebt doorlopen. Op het moment dat je voor het eerst buiten komt, zie je tot in de verte verschillende punten die de moeite waard zijn om te verkennen en dat zul je dan ook snel gaan doen. Wie alles in de game wilt ontdekken, is echt een enorm lange tijd bezig. En dat zal je waarschijnlijk niet vervelen.

Fallout 4

Je eigen dorp opbouwen

Eén van de leuke nieuwe functies die Fallout 4 introduceerde is de mogelijkheid om op verschillende locaties in de game zogenaamde Settlements neer te zetten. Het zijn simpelweg kleine dorpjes, waar jij er zorg voor draagt dat alles picobello geregeld is. Je gebruikt materialen om een compleet fort te bouwen en dat te voorzien van elektriciteit, schoon drinkwater en verdedigingslinie die eventuele aanvallers buiten de deur houdt. Dit is in de Game of the Year Edition uiteraard ook aanwezig, inclusief wat nieuwe mogelijkheden dankzij de toegevoegde dlc.

PS4 Games onder de 20 euro

Vrij rondlopen in Fallout 4 en doen waar je zin in hebt

Toch is de vrijheid het grootste punt van de game. Er is een uitgebreid hoofdverhaal en daarnaast heb je diverse interessante subverhalen. Maar als dat je totaal niet interesseert, dan kun je ook gewoon vrij gaan rondlopen en ontdekken wat er allemaal te doen is. Zorg er dan wel voor dat je voorzien bent van de juiste gear, want binnen de kortste keren zul je gevaarlijke vijanden tegenkomen die het op jou voorzien hebben. Bovendien ontdek je op deze manier locaties die je in het hoofdverhaal niet zou tegenkomen.

De uitbreidingen zijn stuk voor stuk de moeite waard

Als we kijken naar de grote meerwaarde van deze Game of the Year Edition ten op zichte van de ‘normale versie’, dan zijn het natuurlijk de dlc-uitbreidingen die dit echt de moeite waard maakt. Er zijn er in totaal zes uitgebracht. Drie daarvan zijn zogenaamde Workshop-uitbreidingen. Deze geven je meer mogelijkheden om je eigen Settlement te maken, waarbij je ook de optie hebt om je eigen Vault te maken en te experimenteren op de burgers die daar naar toe komen. De andere drie uitbreidingen zijn interessante avontuur-uitbreidingen en introduceren nieuwe locaties en vijanden. Alsof Fallout 4 nog niet groot genoeg was.

fallout 4

Vele mods om je ervaring nog interessanter te maken

Tot slot kun je gelijk aan de slag met de vele mods die voor de game beschikbaar zijn. Er zijn sinds de lancering van de game heel wat toffe mods door de community gemaakt en nu kun je daar van het begin af aan gelijk gebruik van maken, om zo een betere ervaring te hebben.

Fallout 4 Game of the Year Edition is nu beschikbaar op de Xbox One en PlayStation 4. Wil je meer over gaming lezen? Bezoek dan onze speciale gaming-pagina.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: aan de slag met Fallout 4 Game of the Year Edition
Sluiten