Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 mei 2018

Fallout 76 is de nieuwe Fallout-game

Uitgever Bethesda begon gisteren met het teasen van een nieuw deel in de Fallout-serie. Vanuit het niets kwamen ze met het bekende ‘Please Standby’-logo uit de serie, wat duidelijk maakte dat ze met iets zouden komen. De meesten dachten daarbij dat men Fallout 3, die zo’n tien jaar geleden verscheen, zouden voorzien van een remaster. De laatste game uit de reeks, Fallout 4, is nog niet zo heel oud. En het zou logischer zijn om eerste een nieuw deel in de Elder Scrolls-serie te geven. Maar daar denkt Bethesda anders over en heeft zodoende Fallout 76 aangekondigd.

Fallout 76

Veel weten we niet van de game. Je moet de aankondiging meer zien als een tease. Over een paar weken wordt de jaarlijkse E3-beurs in Los Angeles gehouden. Daar laten verschillende uitgevers en ontwikkelaars hun nieuwste games tijdens diverse persconferenties zien. Ook Bethesda houdt dit jaar weer een persconferentie en waarschijnlijk krijgen we daar veel meer te zien over de game. Voor nu moeten we het doen met de eerste teaser.

De game wordt overigens gemaakt door Bethesda Game Studios, die ook verantwoordelijk was voor Fallout 4 en The Elder Scrolls V: Skyrim. Bij het ontwikkelen van de game zouden ze worden bijgestaan door de studio in Austin, die eerst aan de game Battlecry werkte. Een titel die nooit commercieel is uitgegeven.

Fallout 76

Naast de aankondiging weten we officieel niks van de game. Wel is het zou dat Vault 76, waar Fallout 76 waarschijnlijk op gebaseerd is, in de games Fallout 3 en Fallout 4 wordt genoemd. Daaruit blijkt dat het een Vault was waar zo’n 500 mensen aan de nucleaire apocalypse probeerde te ontsnappen. De Vault zou twintig jaar na de nucleaire wereldoorlog worden geopend en is daarmee één van de eerste Vaults die open is gegaan.

Ook weten we nog niet wanneer de game uitkomt. In het geval van Fallout 4 werd deze ook vlak voor de E3 aangekondigd en kwam hij later dat jaar. Dat zou dus ook met Fallout 76 kunnen gaan gebeuren. Over een week of twee weten meer, nadat de E3 is gehouden. Wil je meer lezen over gamen? Bezoek dan onze gamingpagina.

Reageer op artikel:
Fallout 76 is de nieuwe Fallout-game
Sluiten