Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 jun 2018

Fallout 76 kan online gespeeld worden met vrienden

Gisteravond schreven we nog dat Fallout 76 een traditionele Fallout-game zou gaan worden. Die vork blijkt toch iets anders in de steel te zitten. De eerdere geruchten over dat Fallout 76 een online game zou gaan worden, lijken te kloppen. Het is echter geen MMO-achtige game waarbij je met honderden gamers tegelijkertijd probeert te overleven. Het is meer een Fallout-game waarbij je andere mensen tegen kan komen en waarbij je vriendschappen kunt gaan sluiten.

Fallout 76 kun je volledig alleen spelen

Dat gezegd hebbende, is het mogelijk om de game volledig in je eentje te spelen en iedereen om je heen te negeren. Volgens de makers van de game is de gamewereld van Fallout 76 er eentje die je bezoekt samen met tientallen spelen. Het is dus mogelijk om gewoon lange tijd niemand tegen te komen. Maar wanneer er wel een confrontatie plaatsvindt, dan kun je zelf bepalen hoe je reageert. De aanval kiezen is een optie, maar je kunt ook vriendschappen sluiten.

Besluit je te strijden, dan is het goed om te weten dat je geen voortgang verliest wanneer je wordt afgeknald. Je gaat gewoon een klein stukje terug naar het laatste veilige punt, maar je verliest geen geld of gear. De speler die jou afknalt verdient overigens wel een bepaalde loot, anders heeft het afknallen eigenlijk geen zin.

Fallout 76 beta

Verder is het net als het vorige deel mogelijk om een eigen basis te bouwen om daar veilig te slapen. Ook is dat een punt waar andere gamers naar toe kunnen komen om handel met je te drijven. Of je vormt een groep met vrienden en valt een basis van een andere speler aan.

Fallout 76

Wie er voor kiest om de game te pre-orderen krijgt daarmee toegang tot de beta die later dit jaar gaat lopen. Fallout 76 zelf verschijnt op 14 november en komt dan uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fallout 76 kan online gespeeld worden met vrienden
Sluiten