Gaming 7 dec 2018 Jelle van Es

Fallout: New Vegas-maker komt met de game The Outer Worlds

Obsidian Entertainment is een ontwikkelaar die al heel wat jaartjes meegaat. In het verleden waren zij verantwoordelijk voor games als Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth. Een paar weken geleden werd bekend dat de studio is opgekocht door uitgever Microsoft en dat zij voortaan nieuwe games gaan uitbrengen op de Xbox-platformen. Voordat het echter zo ver is, werken ze eerst nog aan The Outer Worlds. Deze is tijdens de jaarlijkse Game Awards onthuld.

The Outer Worlds is Fallout in space

Verschillende partijen beschrijven The Outer Worlds als een Fallout-game in space. En ergens snap ik die vergelijking wel. The Outer Worlds maakt namelijk gebruik van een stijl van hoe men in de jaren zestig zich voorstelde hoe de toekomst er uit zou zien. De onderstaande trailer laat goed zien wat ik bedoel.

De game speelt zich af op een planeet waarin men begon met grote ideeën, maar waar uiteindelijk grote bedrijven het voor het zeggen hebben. De game lijkt een combinatie te gaan zijn tussen een shooter en een RPG. Zo kan er flink veel geknald worden, terwijl er tegelijkertijd ook ruimte is om keuzes te maken. Omdat de game qua stijl wat humoristisch aanvoelt, zie ik ook wat gelijkenissen met de Borderlands-reeks. Of je echter ook samen de game kunt gaan spelen, dat blijft nog een beetje in het midden.

The Outer Worlds

De vergelijking met Borderlands is niet heel gek. Die laatste game wordt uitgegeven door 2K Games, wat een label is van Take Two Interactive (Rockstar Games is ook van deze uitgever bijvoorbeeld). The Outer Worlds wordt op de markt gebracht door Private Division, wat een nieuw label is van Take Two Interactive. De game was al in ontwikkeling toen Microsoft besloot Obsidian over te nemen. En deze game valt dan ook buiten die deal.

Dat betekent dat The Outer Worlds ergens in 2019 zou moeten gaan verschijnen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fallout: New Vegas-maker komt met de game The Outer Worlds
Sluiten