Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 mrt 2018

Far Cry 5 Arcade laat je oneindige Far Cry 5-content maken

Er zijn veel redenen om enthousiast te worden van Far Cry 5. De grote open wereld waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Een duidelijke badguy die gebruik maakt van religie om de bevolking te terroriseren. De vele mogelijkheden om de game te spelen zoals jij het wilt. En de fijne graphics. Bovenop dit alles wil Ubisoft je nog een extra reden geven om enthousiast te worden: Far Cry 5 Arcade.

Far Cry 5 Arcade is een uitgebreide map-maker

In de basis is Far Cry 5 Arcade een uitgebreide map-maker of editor. Het geeft de speler de mogelijkheid om gebruik te maken van meer dan 7.000 objecten uit eerdere Far Cry-games, maar ook uit titels als Watch Dogs en Assassin’s Creeds. Met al deze assets kan iedereen zijn eigen werelden maken en te delen met de rest van de wereld. Ook kunnen er complete scenario’s gemaakt worden, waarbij je in je eentje of met vrienden dan weer nieuwe avonturen kan beleven. In de onderstaande trailer zie je de verschillende ontwikkelaars aan het woord en zie je een beetje hoe hetgeen in elkaar zit.

Naast dat de community content kan maken en delen en zo in theorie oneindige avonturen kan creeren, zullen ook de ontwikkelaars zelf niet gaan stil zitten. Ook zij zullen bepaalde content gaan maken, waar de gamers dan mee aan de slag kunnen gaan. Daarnaast wordt er een speciale tool gelanceerd, die je via een aparte website kunt bereiken. Daar kun je heel makkelijk navigeren in hetgeen wat wordt aangeraden en die content in je downloadlijst te zetten. Daarnaast zou je ook vanuit de game zelf makkelijk moeten ontdekken wat er op dit moment hot is.

Far Cry 5 Arcade

Far Cry 5 Arcade lijkt een mooie toevoeging te zijn op een game waar we nu al niet meer op kunnen wachten. Op 27 maart verschijnt hij op de PlayStation 4, Xbox One en de pc. Lees hier waarom we enthousiast zijn over de game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Far Cry 5 Arcade laat je oneindige Far Cry 5-content maken
Sluiten