Far Cry 5 krijgt mictrotransactions, maar geen lootboxes

Over een minder dan een maand is het eindelijk zover. Dan ligt Far Cry 5 in de winkels en kunnen we aan de slag met de potentieel grootste game van dit voorjaar. Het is een game die je meeneemt naar de Amerikaanse Staat Montana. Daar neem jij de rol aan van een hulp sheriff in het fictieve Hope County. Het is afgesloten van de buitenwereld en een religieuze cult heeft het voor het zeggen. Het is aan jou om met hen af te rekenen. En dat moet je echt doen vanuit je eigen vaardigheden. Hoewel Far Cry 5 microtransactions kent, zijn er geen lootboxes die je eventueel een sterkere speler maken.

Far Cry 5 microtransactions

En ook de microtransactions zelf is iets dat je gewoon makkelijk kunt overslaan als je van de game wilt genieten. Ubisoft heeft er namelijk voor gekozen om geen speciale en unieke dingen te verkopen via microtransactions. Je kunt naar alle waarschijnlijkheid enkel zoiets als Silver Bars kopen met microtransactions. Deze kun je overigens ook verdienen als je de game gewoon speelt. Daarmee lijkt het er op dat je gewoon wat sneller dingen in de game kunt kopen wanneer je gebruik wilt maken van echt geld. Daarmee kun je overigens niet de meest spectaculaire dingen kopen. Het gaat naar verluid vooral om cosmetische opties voor wapens, voertuigen en kleding.

Far Cry 5

Met andere woorden, je mist helemaal niks als je geen geld in de game uitgeeft, het is enkel dat je wellicht iets eerder een bepaald soort voertuig hebt om in te gaan rijden. Aangezien je het merendeel van de game echter druk bezig bent met religieuze idioten afknallen, heb je daar niet echt een groot voordeel aan. Far Cry 5 komt op 27 maart uit. De game verschijnt dan voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je weten wat wij van de game vinden? Lees dan onze uitgebreide preview.

Reageer op artikel:
Far Cry 5 krijgt mictrotransactions, maar geen lootboxes
Sluiten