Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 januari 2018

Far Cry 5 Preview: 5 absolute hoogtepunten van de game

Het duurt nog een maand of twee voordat Far Cry 5 in de winkel ligt. En dat is jammer. Afgelopen week heb ik namelijk de kans gehad om twee uur lang los te gaan in de wereld van de game. Dat smaakt alleen maar naar meer.

Aan de hand van de ervaringen die ik heb opgedaan, heb ik vijf punten gepakt die nu al laten zien hoe goed de game is en hoeveel potentie er in zit.

Variatie in missies van Far Cry 5

Tijdens de twee uur dat ik heb rondgebanjerd in de wereld van Far Cry 5, heb ik zes missies aangenomen. Hoewel bijna alles vol zit met actie, is het mooi om te zien dat tussen de missies zelf genoeg variatie zit. Dat zorgt er voor dat je telkens door wilt gamen. Zo moest ik bij een missie op sneaky wijze een boerderij bezoeken, om daar een drietal gijzelaars te bevrijden zonder dat er alarm werd geslagen. Met een pijl-en-boog schakelde ik vijanden uit en bevrijdde ik de gijzelaars uit hun positie. De missie daarop ging ik naar een depot om een vrachtwagen terug te jatten. Met het enorme monster moest ik vervolgens door een aantal roadblocks beuken, terwijl ik met een ingebouwd machinegeweer vijanden overhoop kon maaien. En zo was elke opvolgende missie weer anders.

Far Cry 5

Genoeg zij-activiteiten

Ook is het goed om te zien dat er buiten de missies om genoeg lijkt te doen. Zo worden er diverse plekken bezet gehouden door de cult die het gebied in hun macht heeft. Het is aan jou om daar naar toe te gaan en je te ontdoen van vijanden, om zo vrij te spelen. Maar je kunt ook rondrijden en kijken waar je silo’s kunt opblazen. Of een helikopter pakken en vanuit de lucht vijanden aanvallen. Wil je het wat rustiger aan doen, dan kun je gaan vissen of jagen op dieren.

Far Cry 5

Diverse toffe wapens

Ik heb het gevoel dat ik pas het topje van de ijsberg heb gezien, maar de wapens waar ik tot nu toe heb mogen spelen, smaken al naar meer. Met name de pijl-en-boog vind ik fantastisch, omdat je daarmee geruisloos vijanden kunt uitschakelen. Wanneer het tijd is voor het zwaardere werk, heb je de beschikking over een fijn machinegeweer. Van dichtbij kun je een shotgun of een pistool pakken en als je van explosies houdt, is het goed om te constateren dat je de beschikking hebt over dynamietstaven, molotov-cocktails en granaten. Pas alleen wel op dat je niet zelf in de fik vliegt omdat het gras in de brand staat.

Far Cry 5

Sfeertje is goed

Eerlijk is eerlijk, het klinkt niet leuk om op het Amerikaanse platteland te zijn terwijl een religieuze cult de bevolking onder de duim houdt. Maar op één of andere manier creëert het een sfeertje die de game een stuk fijner maakt dan Far Cy 4. In de auto luister je naar godsdienstige gospels terwijl het zonnetje schijnt, om daarna uit te stappen en rondrijdende vrachtwagens van de vijanden op te blazen. Het is ietwat absurd, maar het werkt. Het heeft zelfs wel een beetje iets weg van GTA en dat is alleen maar goed.

Far Cry 5

Co-op kan het alleen maar beter maken

En met dat laatste punt in het achterhoofd, kan ik niet wachten om de game straks in een coöperatieve stand te spelen. De wereld van Far Cry 5 is groot en kent genoeg mogelijkheden om in de sandbox te gaan klooien. Met zijn vieren een basis overvallen en iedereen afknallen met grof geweld of juist sneaky met een pijl-en-boog vijanden één voor één geruisloos afmaken.

Far Cry 5

Wat dat betreft kan het niet snel genoeg 27 maart zijn. Dan komt de game uit op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Far Cry 5 Preview: 5 absolute hoogtepunten van de game
Sluiten