Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 mei 2019

Far Cry 5 is succesvolste Ubisoft-game van deze generatie

Ubisoft heeft onlangs de laatste financiële cijfers vrijgegeven, waarmee het financiële jaar 2019 is afgesloten. In de presentatie heeft het bedrijf een klein beetje inzicht gegeven in hoe verschillende games het gedaan hebben. Daarbij was men erg positief over Far Cry 5. De game kwam in maart van 2018 uit en is nu dus ruim een jaar op de markt. In die periode is de game beter verkocht dan elke andere game die Ubisoft deze generatie spelcomputers heeft uitgebracht.

Far Cry 5 een succes voor Ubisoft

Daarbij moeten we dan wel zeggen dat we dat maar op het woord van het bedrijf moeten geloven. Er zijn geen cijfers gegeven over het aantal verkochte exemplaren. Ook wordt er niet gekeken naar de omzet. Far Cry 5 werd al redelijk snel in prijs verlaagd en daardoor was het aantrekkelijker om de game te kopen, maar maak je als uitgever wel minder winst per exemplaar dat je verkoopt.

Far Cry 5

Tegelijkertijd was er voor een andere game minder goed nieuws. The Division 2 wist niet helemaal aan de verkoopverwachtingen te voldoen. Nu kan dat te maken hebben met het feit dat de verwachtingen te hoog waren, maar het kan ook te maken hebben met het feit dat de game te maken kreeg met redelijk wat concurrentie van andere games. Met name op de Xbox One en de PlayStation 4 zou de game minder goed hebben verkocht. Op de pc deed hij het naar verwachting. De game kwam echter alleen uit op Ubisoft’s eigen Uplay Store en zodoende hoeft het bedrijf geen deel van de omzet afgeven aan een partij als Steam, dus is de winst daar hoger.

The Division 2

Tot slot was er nog aandacht voor Rainbow Six Siege. De game kwam in 2015 op de markt. Na een stroeve start is het een game die het zeer goed doet. De titel heeft inmiddels al voor 1,12 miljard dollar aan omzet gedaan. Dat getal is bereikt door het aantal verkochte exemplaren, maar ook door in-game aankopen en Season Passes. Er zijn inmiddels 45 miljoen gamers die de game geprobeerd hebben.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Far Cry 5 is succesvolste Ubisoft-game van deze generatie
Sluiten