Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jul 2020

Far Cry 6: 8 belangrijke feitjes die je moet weten

De Far Cry-reeks is er één die zeer populair is. Met name het derde deel zette de game op een ijzersterke manier op de kaart. Far Cry 4 en 5 waren echter ook zeer de moeite waard. En volgend jaar kunnen we aan de slag met Far Cry 6.

Far Cry 6 was de grote onthulling tijdens de meest recente Ubisoft Forward, maar eigenlijk was de game daarvoor al flink uitgelekt. Dat neemt niet weg dat het een game is waar we naar uitkijken. Om je een beetje enthousiast te maken over hetgeen dat komen gaat, hebben we de belangrijkste feiten op een rij gezet.

Dit is wanneer Far Cry 6 verschijnt

Als je van plan was om Far Cry 6 eind dit jaar te spelen, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Je moet echt nog even op de game wachten. De game ligt vanaf 18 februari 2021 in de winkel.

Far Cry 6
Nog even wachten op de game (Afbeelding: Ubisoft)

Dit zijn de platformen waarop je hem kunt spelen

Omdat Far Cry 6 volgend jaar komt, is het niet verrassend dat de game op vele verschillende platformen verschijnt. Mocht je nog geen zin hebben om je huidige spelcomputer weg te gooien, dan hoeft dat niet. De game komt gewoon nog uit op de PlayStation 4 en Xbox One. Maar het is ook een game die beschikbaar is op de PlayStation 5 en de Xbox Series X. De pc-versie wordt niet overgeslagen en tot slot is de game ook nog te spelen via Google Stadia.

De setting

Far Cry 6 neemt je mee naar het fictieve eiland Yara, dat in de Caribische zee ligt. Het is geen geheim dat de makers het eiland hebben gebaseerd op Cuba. Het is een eiland waarbij de bevolking door de leider wordt onderdrukt en dat leidt tot spanningen. Er staat een revolutie op handen, waar jij als speler een belangrijk onderdeel van bent.

Het is net Cuba (Afbeelding: Ubisoft)

De bad guy van Far Cry 6

In de Far Cry-reeks hebben we eigenlijk altijd wel te maken gehad met een specifieke badguy die voor heel wat ellende zorgt. Deze keer heeft de ontwikkelaar van de game er voor gekozen om deze badguy te baseren op een echte acteur. Op die manier wordt de badguy President Antón Castillo gespeeld en voorzien van stem door Giancarlo Esposito. Zijn naam is al vaker gedropt en is duidelijk het gezicht van de game. Je kent de beste man van zijn rollen in Breaking Bad en Better Call Saul, maar ook speelde hij in The Boys, The Mandalorian en The Get Down. In de eerste trailer die werd getoond, speelde hij een belangrijke rol.

Naast Antón lijk je in de game ook te maken te krijgen met zijn zoon, Diego, die gespeeld wordt door Anthony Gonzalez. Er zijn echter hardnekkige geruchten dat Diego uiteindelijk uitgroeit tot Vaas, zoals we die kennen uit Far Cry 3. Dit zou te maken hebben met de wenkbrauw waar beide personages een litteken hebben.

De speler

Jijzelf gaat in Far Cry 6 aan de slag met Dani Rojas. Daarbij kun je zelf kiezen of dat een mannelijk of vrouwelijk personage is. Dani sluit zich aan bij de revolutie en gebruikt guerilla tactieken om het regime omver te gooien. Daarbij heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse wapens en voertuigen. Daarnaast is het zo dat je er niet alleen voor staat. Net als in andere games kun je gebruik maken van vrienden (wat ook weer beesten kunnen zijn) die jou helpen in jouw strijd.

Ga de strijd aan (Afbeelding: Ubisoft)

Locaties in Far Cry 6

De game speelt zich dus af op het eiland Yara. Zoals je van een game als deze mag verwachten, is er daarbij heel wat variatie te vinden. Er zijn uiteraard diverse jungles, kleine nederzettingen en prachtige stranden in Far Cry 6 te vinden. Maar de game kent ook een hoofdstad in de vorm van Esperanza. Dat moet volgens de ontwikkelaar de grootste stad in de gamereeks gaan worden, waarbij je in de straten kunt strijden tegen het vijandige leger. Daarbij heb je uiteindelijk ook de mogelijkheid om plaats te nemen in een tank en daarmee los te gaan.

Scheur jij straks in een tank? (Afbeelding: Ubisoft)

Upgrade-mogelijkheden

Far Cry 6 is een game die op verschillende generatie spelcomputers verschijnt. En mocht je van plan zijn om een nieuwe spelcomputer te halen, dan hebben we goed nieuws. Het gaat namelijk mogelijk zijn om de game te upgraden binnen dezelfde gamefamilie. Hoe dat precies in zijn werk gaat, dat is nog even afwachten, maar het kan zowel bij digitale als fysieke games.

De Collector’s Edition van Far Cry 6

Zoals zo’n beetje elke game van Ubisoft krijgt ook Far Cry 6 verschillende versies. De meest interessante daarbij is de Collector’s Edition van de game. Deze voorziet je qua content van de Season Pass, die belooft om met drie stukken DLC te komen. Maar het meest interessante is de replica vlammenwerper die je bij de game krijgt. Kun je die een mooi plekje geven. Verder valt op dat we op de Steelbook naast een reeds bevestigde Tekkel (Chorizo) als beest-compagnion er ook een krokodil en een haan op staan afgebeeld. De krokodil heeft daarbij een rode kruis op zijn rug, wat er op zou kunnen duiden dat deze je van health voorziet. Op de steelbook zien we verder een aantal personages en op de achtergrond helikopters, wat mij het gevoel geeft dat je daarmee kunt rondreizen.

Far Cry 6
De Collector’s Edition van de game (Afbeelding: Ubisoft)

Goed, dat zijn de belangrijkste punten die we nu weten van Far Cry 6. De game ligt nog ruim een half jaar van ons verwijderd, waardoor we er waarschijnlijk nog veel van gaan horen. Mocht je de game willen pre-orderen, dan kan dat hier. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Far Cry 6: 8 belangrijke feitjes die je moet weten
Sluiten