Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 30 okt 2020

Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine worden flink uitgesteld

Releasedata bij games moet je eigenlijk altijd met potlood opschrijven. Helemaal wanneer het om Ubisoft gaat. Want die uitgever stelt bijna altijd wel een game uit. De nieuwe slachtoffers van deze reeks? Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine.

Met name het uitstel van Far Cry 6 is vervelend, want die game had al een releasedatum en hebben we al het één en ander van gezien. Van Rainbow Six Quarantine hebben we nog niet veel gezien, waardoor dat uitstel minder verrassend is.

Far Cry 6 komt later

Far Cry 6 werd onlangs in een Ubisoft Forward onthuld en toen werd gesteld dat de game gepland stond voor 18 februari. Ubisoft liet echter onlangs in een gesprek met investeerders weten dat daar een streep doorheen kan. De game staat nu gepland voor het financiële jaar 2022. Dat loopt van 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022. De kans is daarbij groot dat de game over de zomer wordt geteld, aangezien dit een titel is die we niet verwachten in de zomer. Rainbow Six Quarantine verwacht ik op zijn vroegst eind 2021, maar zou zomaar uitgebracht kunnen worden in maart 2022. Dit omdat we tot nu toe nog weinig van de game hebben gezien.

Far Cry 6
Nu ergens in 2021 (Afbeelding: Ubisoft)

Overigens had de uitgever voor deze games wel een goede reden voor het uitstel. De ontwikkelaars van de titels hebben namelijk te maken met de gevolgen van het coronavirus. Ook voor gamestudios moet er meer op afstand worden gewerkt of zelfs vanuit huis. En dat werkt allemaal net wat minder lekker. Zodoende is er dus meer tijd nodig om het project tot een goed einde te brengen. En alle processen binnen de ontwikkeling laten weer langer op zich wachten, waardoor het mij logisch lijkt dat het echt een flink uitstel wordt in plaats van iets van een maand of twee.

Tijd in ontwikkeling

Far Cry 6 is dus pas een paar maanden geleden onthuld, maar Rainbow Six Quarantine werd al op de E3 van 2019 onthuld en hebben we daarna eigenlijk weinig van gezien. En daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Van Far Cry 6 weten we al veel, zoals je in dit artikel kan lezen.

Reageer op artikel:
Far Cry 6 en Rainbow Six Quarantine worden flink uitgesteld
Sluiten