Gaming 7 dec 2018 Jelle van Es

Far Cry New Dawn brengt een apocalyptische wereld

De nieuwe Far Cry-game is vannacht tijdens de jaarlijkse Game Awards onthuld. Dat kwam niet als een verrassing, aangezien Ubisoft voor de aankondiging al een teaser had gepubliceerd. We hebben nu wel de eerste informatie en de bijbehorende beelden van Far Cry New Dawn.

Far Cry New Dawn is een tussendoortje

En met de onthulling van Far Cry New Dawn is ook wel duidelijk geworden dat je de game echt als een tussendoortje moet zien. Nu hoeft dat niet per se slecht te zijn, want meer Far Cry is nooit verkeerd. Far Cry New Dawn speelt zich af na de gebeurtenissen van Far Cry 5. Maar dan wel een stuk daarna, nadat er een nucleaire oorlog is uitgebroken. In die post-apocalyptische wereld zijn de standaard regels verloren gegaan en telt het volgens de badguys in het verhaal, de zusjes Mickey en Lou, alleen nog maar om macht.

Mickey en Lou staan bekend als The Twins en zijn onderdeel van de Highwaymen, een bende die het land terroriseert om zo macht naar zich toe te trekken. Het is aan de speler om daar iets aan te doen. In Far Cry New Dawn heb je een grote wereld die je kunt gaan ontdekken, waarbij een groot gedeelte bekend is uit Far Cry 5. Maar dan met een post-apocalyptisch sausje.

Far Cry New Dawn

Spelers bereiden de strijd tegen The Twins voor in thuisbasis Prosperity. Hier starten spelers, samen met de overlevenden, een eigen community, maken ze wapens en voertuigen en trainen ze hun Guns for Hire, onder wie een aantal bekende gezichten. Deze thuisbasis wordt gedurende de game verder uitgebouwd en biedt zo meer mogelijkheden om krachtigere wapens en uitrusting te maken. De thuisbasis is eveneens het startpunt voor Expeditions. Deze avonturen spelen zich af op verschillende locaties in de Verenigde Staten. Daar is het aan spelers om waardevolle materialen veilig te stellen en zo snel mogelijk weer weg te glippen, terug naar Hope County.

Far Cry New Dawn

De game staat gepland voor 15 februari, komt dan uit op de pc, Xbox One en PlayStation 4 en heeft een adviesprijs van 44,99 euro. Dat laatste bevestigt dat de game echt als een extra gezien moet worden dan als een Far Cry 6.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Far Cry New Dawn brengt een apocalyptische wereld
Sluiten