Jelle van Es
Jelle van Es Tech 2 mei 2018

Geniet van je favoriete muziek alsof je naar een cassettebandje luistert

Wie is opgegroeid in de jaren 80 zal ze waarschijnlijk wel kennen: cassettebandjes. Je gebruikte ze om te luisteren naar je favoriete muziek en het was de opvolger van de klassieke LP. Waar die laatste met een opmars bezig is, zijn cassettebandjes zo goed als uitgestorven. En op die manier heb je nooit meer de mogelijkheid om naar het nostalgische crappy geluid te luisteren en kun je nooit meer aan je kinderen uitleggen hoe zwaar je het vroeger had. Gelukkig is er nu een website die je de mogelijkheid geeft om je favoriete muziek af te spelen alsof je naar een cassettebandje luistert. En dat is heerlijk crap.

Genieten van het klassieke cassettebandje geluid

Op de website van WebCasette kun je al je favoriete muziek op een vreselijke manier beluisteren. Je hebt de mogelijkheid om je MP3-tjes in te laden en dan af te spelen. Daarbij zijn er verschillende knoppen waar je aan kunt draaien om de kwaliteit van de muziek nog slechter te maken.

Iets dat je waarschijnlijk wel zult herkennen als je meer dan eens naar een bepaalde tape hebt geluisterd. Zeker als je een zelfgemaakte tape voor je geliefde hebt gemaakt en die vaak wordt afgespeeld, wordt het op een gegeven moment echt heel erg slecht.

Wat dat betreft is het maar goed dat we midden jaren negentig de introductie van de CD hebben gekregen en sinds die tijd hebben kunnen genieten van muziek op een hoogwaardige kwaliteit. Tapes zijn dus niet echt iets dat we missen, waardoor deze website enkel leuk is om één keer te gebruiken.

Mocht je geen MP3-tjes op je laptop of pc hebben staan, dan heeft de website ook een standaard nummer die je kunt gebruiken om de matige kwaliteit van een cassettebandje te ervaren. Een tijd waar we nooit meer naar terug willen. Wat dat betreft hebben we het vandaag de dag goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geniet van je favoriete muziek alsof je naar een cassettebandje luistert
Sluiten