Barry Kraakman
Barry Kraakman Tech 6 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

FCC keurt ‘slaap tracker’ van Apple goed

Het ontbreken van een ingebouwde Apple Watch-functie waarbij de kwaliteit van de nachtrust kan worden gemeten, is een veel gemiste functie. Zeker onder de mensen die van bijvoorbeeld Fitbit zijn overgestapt op Apple’s slimme horloge. Maar nu lijkt de FCC een Apple-product te hebben goedgekeurd die juist dat doet; het meten van de nachtrust. Alleen niet in de vorm van een Apple Watch.

Overname Beddit

Want hoewel er verschillende apps van externe ontwikkelaars bestaan die de slaap prima meten zónder de accu in een keer leeg te trekken, lijkt Apple het over een andere boeg te willen gooien. In mei 2017 nam het bedrijf de slaaptracker Beddit over. Dit is een sensor dat op het matras moet worden gelegd, en zo nauwkeurig kan meten hoe goed jouw nachtrust is. De score kan vervolgens worden uitgelezen in de bijbehorende app.

Een tijd lang leek Apple niets met de overname te doen, totdat het bedrijf onlangs de stekker uit de cloud-dienst trok. En nu duikt er een FCC-goedkeuring op van een slaapsensor die qua hardware ontzettend veel op de sensor van Beddit lijkt. Op de schematische tekening staat zelfs nog ‘Designed bij Beddit in California’. Terwijl het verzoek toch echt door Apple is ingediend.

Apple ❤️ gezondheid

Dat Apple zich op zowel de voor- als achtergrond bezighoudt met nieuwe methoden om gezondheidsfuncties te meten, mag duidelijk zijn. Zo is de focus van de Apple Watch vanaf het begin al ‘gezondheid’. De ingebouwde sensoren houden van alles bij; hoe lang je staat, hoeveel stappen je plaatst én wat je hartslag doet. En met Apple Watch Series 4 is het zelfs mogelijk om een ECG van je hart te maken. Om alles zo nauwkeurig mogelijk te maken, heeft het bedrijf zelfs een compleet fitness-laboratorium opgezet. En experts op dit gebied in dienst genomen.

Hoe het bedrijf uit Cupertino ons onze slaap laat meten, is nog niet duidelijk. Dát het hier aan werkt, wel. Wellicht dat we bij de lancering van iOS 13 volgend jaar meer te weten krijgen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
FCC keurt ‘slaap tracker’ van Apple goed
Sluiten