Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 1 jun 2017

Vijf redenen om Fear The Walking Dead te kijken (ook als je niet van zombies houdt)

Binnenkort gaat het derde seizoen van Fear The Walking Dead van start. In dit artikel leggen we je uit waarom je de spannende serie absoluut moet checken, zelfs als je The Walking Dead zat bent.

Fear The Walking Dead seizoen drie

The Walking Dead houdt miljoenen fans bezig. Ze volgen al zeven seizoenen lang de avonturen van Rick en zijn groep. En terecht, want we kunnen geen genoeg krijgen van de bloedstollende actie. Toch weten verrassend weinig kijkers dat er een spin-off van The Walking Dead bestaat.

Fear The Walking Dead seizoen drie

We hebben het over de prequel Fear The Walking Dead. Waar The Walking Dead soms een beetje inkakt, blijft Fear The Walking Dead verrassen met een frisse insteek en nieuwe personages.

Hierbij vijf redenen waarom je de serie absoluut moet checken. Laat de verse hordes walkers maar komen!

Fear The Walking Dead seizoen drie

Sterkere walkers

Fear The Walking Dead draait natuurlijk om de groep die probeert te overleven, maar het zijn de walkers die het zo spannend maken. Sterker nog, in dat opzicht is Fear The Walking Dead een stuk spannender dan The Walking Dead.

De walkers zijn in de prequel-serie namelijk nog niet zo afgetakeld. Ze zijn dus verser, en daarmee een stuk sneller en sterker. Bovendien is de groep nog aan het improviseren, waardoor ze amper wapens en andere uitrusting hebben. Oftewel: dat wordt nagelbijten.

Bewijs nodig? In de meest recente trailer voor Fear The Walking Dead grijpen Walkers zich vast aan een opstijgende helikopter. Dat is iets wat je de oudere en zwakkere walkers uit The Walking Dead niet meer zult zien doen.

Eindelijk krijgen we antwoorden

We hebben in The Walking Dead de nasleep van de apocalyps gezien. De walkers zijn overal, maar waarom? Wat is er precies mis gegaan? The Walking Dead gaat daar helaas zelden op in. Hetzelfde geldt voor de comics.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Sterker nog, Robert Kirkman, de schrijver van het bronmateriaal, beweert dat we nooit die antwoorden gaan krijgen. Fear The Walking Dead zorgt ervoor dat we wel dichterbij komen.

Fear The Walking Dead is een prequel, en speelt zich daarmee dus voor The Walking Dead af. Als kijker krijg je dus meer van de directe nasleep van de Apocalyps te zien.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Waar de eerste seizoenen van de serie zich grotendeels op zee afspeelden, krijgt de groep in seizoen drie met een militaire basis en andere locaties te maken. De wereld is nog niet zo vergaan als in The Walking Dead, waardoor je als kijker een beter beeld krijgt van wat er allemaal is gebeurd.

Intrigerende personages

De kans is klein dat je Fear The Walking Dead om de sterke personages kijkt. De serie hoeft op dat vlak ook niet op een Oscar te rekenen, maar toch maakt de cast indruk. Waar de personages uit The Walking Dead soms vrij eendimensionaal zijn, weet Fear The Walking Dead wel te overtuigen.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Nick is afgekickt van een drugsverslaving om te overleven. Madison wordt gedwongen om haar familie bijeen te houden. Travis heeft zijn zoon en ex-vrouw verloren. Het is een groep met diverse personages, die allemaal hun eigen problemen te hebben. Je leeft als kijker echt met ze mee.

En vrees niet: Fear The Walking Dead houdt er wel het tempo in. De volgende bedreiging is altijd weer om de hoek, dus de serie blijft nooit te lang stilstaan bij de ontwikkelingen die de personages doormaken.

Nieuwe locaties en andere culturen

Veel kijkers haakten bij The Walking Dead af, omdat de groep ontzettend lang op dezelfde plek bleef hangen. We willen meer zien van de door walkers ingenomen wereld. The Walking Dead heeft eigenlijk alleen Atlanta en Alexandria laten zien.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Met Fear The Walking Dead kom je gelukkig aan je trekken. In de eerste twee seizoenen kregen we al te zien hoe Los Angeles instortte. Daarnaast kwamen Tijuana en een aantal andere Mexicaanse locaties voorbij.

Zo krijg je als kijker te zien hoe andere culturen omgaan met de walkers. Dat zorgt voor een welkom stukje afwisseling, omdat de Mexicaanse cultuur en geschiedenis niet zo vaak langskomt series. Fear The Walking Dead blijft nieuwe locaties verkennen, dus het wordt nooit eentonig. Aan het budget zal het in ieder geval niet liggen.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Fear The Walking Dead staat op zichzelf

Heb je The Walking Dead nog niet gezien en heb je geen zin om snel zeven seizoenen te binge-watchen? Dan is Fear The Walking Dead alsnog de perfecte serie om mee te beginnen. De show vertelt zijn eigen verhaal, waardoor je niet de andere serie gezien hoeft te hebben. Natuurlijk spelen beide series zich in dezelfde wereld af, maar daar blijft het dan ook bij.

Fear The Walking Dead seizoen drie

Als nieuwkomer krijg je juist de kans om de wereld voor het eerst te verkennen. Fans van The Walking Dead zullen niet zo snel meer verrast worden door wat walkers kunnen, wat je als een groot nadeel kunt zien. Fear The Walking Dead wordt logischerwijs continu vergeleken met zijn grote broer, maar dat betekent absoluut niet dat de prequel de hitshow nodig heeft.

Verre van zelfs, want in meerdere opzichten vermijdt Fear The Walking Dead de valkuilen van The Walking Dead. Bovendien is de prequel niet direct gebaseerd op comics, dus niemand weet wat er precies gaat gebeuren. Laat je dus verrassen!

Het derde seizoen van Fear The Walking Dead gaat op maandag 5 juni van start op AMC.

In samenwerking met AMC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vijf redenen om Fear The Walking Dead te kijken (ook als je niet van zombies houdt)
Sluiten