Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 3 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze app helpt je binnen no-time van je social media- en smartphone verslaving af

Je herkent het vast wel: je hangt onderuitgezakt op de bank en scrollt wat door je Facebook nieuwsoverzicht. Voor je het weet is de serie die je eigenlijk aan het ‘kijken’ was afgelopen en heb je dus een halfuur naar je nieuwsoverzicht gestaard. Ben je er slimmer van geworden? Waarschijnlijk niet. Ben je er door vermaakt? Waarschijnlijk ook niet echt. Geen zin meer je tijd zonder het door te hebben aan Facebook te besteden? Download dan Feedless; de app die content blokkeert op het sociale netwerk.

Feedless helpt je van je smartphone verslaving af

Facebook is bezig hun sociale media platform te veranderen. Op het nieuwe Facebook moeten gesprekken tussen vrienden weer voorop komen te staan, en berichten van bepaalde media en andere bedrijven naar de achtergrond verdwijnen. De developer Ryan Orbuch vindt dat dit nog niet ver genoeg gaat en heeft daarom een app ontworpen die er voor zorgt dat je complete feed op het sociale netwerk onzichtbaar wordt. Zo ben je niet alleen af van content van nieuwskanalen, maar simpelweg van alles.

De app heeft de toepasselijke naam ‘Feedless’. Het is een contentblocker die na het installeren een heel kaal Facebook overlaat. Het doel van de app is om alleen de functies nog over te laten die wel nuttig zijn voor mensen, zoals Events en Verjaardagen. Met de blocker aan kun je dus niet meer hersenloos door je nieuwsoverzicht scrollen, want je hebt geen nieuwsoverzicht meer.

smartphone verslaving

Ook voor Twitter en Instagram

Feedless kan ook worden gebruikt om de feed op Instagram en Twitter te verbergen. Met deze app geïnstalleerd kun je nog wel zelf posts plaatsen op de netwerken, of je notificaties bekijken. Daarnaast kun je events op Facebook bijvoorbeeld ook nog gewoon zien, en op andere websites met je Facebook-account inloggen. Lijkt deze app je dé oplossing op je Facebook- of smartphone verslaving? Download hem dan hier voor iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze app helpt je binnen no-time van je social media- en smartphone verslaving af
Sluiten