Feest, Soul Calibur 6 is onthuld: bekijk nu de trailer!

In de wereld van games, zijn vechtgames al jarenlang vaste prik. Vaste klanten zijn Street Fighter, Mortal Kombat en Tekken. Kijk je daar voorbij, dan zie je nog toffe 2D fighters als Blazblue en King of Fighters en 3D-toppers als Virtua Fighter, Dead or Alive en Soul Calibur. Die laatste game krijgt volgend jaar een nieuw deel: Soul Calibur 6.

In Soul Calibur 6 draait het net zoals de voorgaande games om het legendarische wapen Soul Edge en de invloed die dat wapen op de wereld heeft. Verschillende vechtersbazen uit de hele wereld nemen het in een klassieke periode in tijd tegen elkaar op. Daarbij maakt iedereen gebruik van zijn of haar eigen wapen en vechttactiek om de vijand te verslaan. het levert gameplay op die over het algemeen snel en soepel gaat.

Echt heel erg veel weten we op dit moment nog niet van Soul Calibur 6. Naast de bovenstaande trailer wist de ontwikkelaar enkel te melden dat de game volgend jaar uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One en pc. En dat de game op de Unreal 4 Engine loopt. Dat is dezelfde engine als Tekken 7, die van dezelfde ontwikkelaar komt. In de trailer zien we in elk geval Mitsurugi en hij neemt het op tegen of Sophita of haar dochter Pyrrha. Het is in elk geval klassiek snel en aan het einde van de trailer hoor je de typische Soul Calibur-zin: ‘Welcome back to the stage of history.’ Dat levert bij mij in elk geval een gezonde hoeveelheid aan kippenvel op.

Uit de trailer hebben we ook een aantal screenshots genomen. Deze kun je hieronder bekijken.

Soul Calibur 6 Screenshots

Soul Calibur 6

Wil je meer lezen over gaming? Check voor de andere nieuwe games onze uitgebreide gamingpagina.

Reageer op artikel:
Feest, Soul Calibur 6 is onthuld: bekijk nu de trailer!
Sluiten