Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 17 apr 2018

Deze brillen heeft iedereen met een laptop of smartphone nodig

Onderzoek wijst uit dat de hele dag staren naar een beeldscherm, behoorlijk nare gevolgen kan hebben. De blauwe frequentie in licht zou je ogen vermoeien en zorgen voor onder andere hoofdpijn, droge ogen, nek- en schouderklachten en wazig zicht. De startup Felix Gray lost dit probleem op door brillen te verkopen, die het blauwe licht eruit filteren en de felle gloed van je scherm elimineren. Vanaf nu zijn deze brillen ook te koop op sterkte.

Normaal uitziende brillen

De startup kwam twee jaar geleden al met hun speciale brillen. Uiteraard bestonden dit soort brillen al, maar die van Felix Gray waren toch bijzonder onder de andere anti-monitor exemplaren. De meeste brillen die je ogen beschermen tegen blauw licht, komen namelijk met gele lenzen. Je kan het mooi vinden, maar je valt wel meteen op en iedereen denkt dat je een vreemde zonnebril op hebt. Een bril van Felix Gray ziet eruit als een normale bril en niemand kan eraan aflezen dat het een bijzondere functie heeft.

Felix Gray brillen

Nu ook met sterkte

De brillen van twee jaar geleden kwamen zonder sterkte en als je al een bril had moest je overstappen op lenzen om ze te gebruiken. Tegenwoordig zijn de brillen eindelijk ook beschikbaar met een sterkte, zodat brillendragers ze gewoon kunnen dragen in plaats van hun normale bril. Het is misschien sowieso fijn om de brillen de hele dag op te hebben, aangezien het scherm van je smartphone dezelfde vermoeiende effecten op je ogen heeft als je beeldscherm van je laptop.

Felix Gray bril

Turing, Faraday of Hopper?

Als je een beschermende bril wilt proberen, kun je een leuk montuur kiezen op de Felix Gray website. alle monturen zijn vernoemd naar inspirerende wetenschappers en wiskundigen en per montuur kun je lezen waarom er voor de betreffende wetenschapper of wiskundige is gekozen. Dus ga je voor een Turing? Of toch liever een Faraday, Nash, Roebling, Jemison, Hopper of Kepler?

 

Felix Gray

 

De brillen zijn te koop vanaf 77 euro, maar het bedrijf zelf verstuurt ze niet naar Nederland. Op hun site leggen ze wel uit hoe je via Borderlinx je bestelling toch lekker thuisbezorgd krijgt. Borderlinx geeft je een Amerikaans adres om je bestelling naar te laten versturen en ze sturen je pakketje vervolgens door naar Nederland.

Ook Samsung heeft zich beziggehouden met het probleem van het blauwe licht. Zo is er op de Samsung Galaxy S9 toestellen een speciale optie in de settings om een blauw licht filter aan te zetten.

Fast Company

Reageer op artikel:
Deze brillen heeft iedereen met een laptop of smartphone nodig
Sluiten