Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 23 jul 2017

Met deze Fender Bluetooth speakers haal je muziekgeschiedenis in huis

Het merk Fender staat vooral bekend om zijn gitaren en versterkers met de elektrische gitaar Stratocaster als ster. De Fender gitaren vallen op door hun kenmerkende single coil elementen, welke zorgen voor een helder geluid. Om deze ervaring mee te maken hoef je gelukkig geen gitaar te kunnen spelen. Met de nieuwe serie Bluetooth speakers hoef je alleen maar te luisteren. 

Design gebaseerd op Fender 68 Custom versterkers

De nieuwe speakers zijn gebaseerd op de Fender 68 Custom versterkers en komen in eerste instantie in twee modellen. De apparaten combineren vintage design elementen met nieuwere technologieën zoals de aptX/AAC codec, waarmee kraakhelder geluid geproduceerd wordt. De twee modellen zijn bestemd voor verschillende doeleinden. Er is een kleine draagbare speaker om overal mee naartoe te nemen. De andere is wat robuuster en is meer bedoeld om thuis van keiharde muziek te genieten.

Fender Bluetooth speakers

Newport voor in het park

De kleinere speaker gaat onder de naam Newport en is een 30 watt Bluetooth speaker met een tri-driver systeem. De speaker bestaat uit twee woofers en één tweeter. Het handige aan het kleintje is dat je de batterij ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone op te laden.

Monterey voor je DJ sessies

De grotere Monterey heeft met 120 watt meer power. Deze komt met een quad-driver systeem, bestaande uit twee woofers en twee tweeters. Net zoals Fender’s legendarische versterkers is de Monterey uitgerust met een houten gedeelte, waar je ook de verschillende jacks vindt mocht je een avond DJ willen spelen met je Fender.

Fender Bluetooth speaker

Beide modellen zijn handig om te hebben en geven je kamer meteen een oldschool sfeertje. Het zijn wel niet de meest goedkope speakers. De Newport heb je voor 225 euro en de Montery is met een prijs van 360 euro iets duurder. Op de Fender website vind je alle dealers die je kunnen helpen aan je nieuwe Fender speakers.

Vooral handig is aan de speakers, is dat ze via Bluetooth werken. De Bluetooth standaard heeft namelijk onlangs een update gekregen, waardoor je bijna een onbeperkt bereik krijgt. Het signaal wordt voortaan door verschillende Bluetooth apparaten doorgegeven, waardoor je overal in huis de Fender speaker gewoon kunt bedienen.

Reageer op artikel:
Met deze Fender Bluetooth speakers haal je muziekgeschiedenis in huis
Sluiten