admin
admin Gadgets 27 nov 2017

Fiets de wereld over met de ultralichte Fern Chuck Touring Bike

Je hebt outdoorgekken in alle soorten en maten. De een beklimt de Mount Everest. De ander zwemt naar Engeland en weer terug. En je hebt ook nog dat selectie groepje prettig gestoorden die duizenden kilometers afleggen tijdens een fietsvakantie. Voor die laatste groep is de Fern Chuck Touring Bike gemaakt.

Een touring bike met (Duitse) stijl

De fiets is gemaakt door twee Berlijnse industrieel design-studenten, in samenwerking met toerfietsers en entrepreneurs uit de fietswereld. De Fern Chuck Touring Bike is met de hand gemaakt en bestaat uit hoogwaardige componenten zoals een Shimano XT achterderailleur, traditionele velgremmenen 26 inch wielen.

touring bike

Lichtgewicht en mooi afgewerkt

Het frame is gemaakt van Columbus Steel, waardoor de fiets zonder bepakking slechts 10,5 kilogram weegt. Een hele lichte fiets dus waarmee je makkelijk een aantal heuvels op kunt fietsen. Al is dat ook wel afhankelijk van hoeveel bagage je zelf meeneemt natuurlijk ;-).

touring bike

Alle kabels – zoals die voor de remmen, dynamo en versnelling – zijn in het frame weggewerkt. En voor een fietsvakantie is de fiets vol te hangen met de bijgeleverde tassen. Meer specificaties en verkoopinformatie vind je hier.

touring bike
touring bike

Ben jij nou meer fan van een brommer dan een fiets? Dan is deze elektrische brommer van Nederlandse bodem geen verkeerd alternatief. Wellicht wat minder geschikt voor lange tour tochten, maar zeker leuk voor een rondje door de polder.

touring bike

Dit artikel verscheen als eerste op Outdoor Manners.

Reageer op artikel:
Fiets de wereld over met de ultralichte Fern Chuck Touring Bike
Sluiten