Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Fernando Alonso krijgt eigen serie op Amazon Prime Video

Fernando Alonso is een van de meest spraakmakende coureurs op dit moment. Logisch dus dat hij een eigen serie krijgt op Amazon Prime Video.

Als je Formule 1-liefhebber bent, ken je natuurlijk Fernando Alonso. De coureur reed jarenlang voor Ferrari, McClaren, Benetton en Minardi. Aankomend seizoen keer hij terug op het oude nest bij Renault. Wij verheugen ons nu al op de geweldige boardradio’s vanuit zijn auto.

Een docuserie over Fernando Alonso

Maar tot die tijd dat we hem weer om de twee weken zullen zien racen, kunnen we hem nu al bewonderen in de nieuwe docu-serie die naar Amazon Prime Video komt. De vijfdelige serie laat Alonso’s passie en vastberadenheid zien om de top bereiken. Tijdens de docu kunnen we meekijken bij zijn deelnames aan de Indy 500, 24 Uur van Le Mans en de Dakar-rally, waar hij allemaal aan mee heeft gedaan het afgelopen jaar.

Naast zijn raceavonturen, zien we ook de mensen die dichtbij hem staan. Zo komen onder andere zijn manager García Abad, zijn zus Lorena Alonso, zijn partner Linda Morselli en zijn collega Carlos Sainz. Ze komen allemaal aan bod in de docu op Amazon Prime Video.

“Fernando Alonso is een ongelooflijk getalenteerde sportman die de lat in de autorace-industrie hoog blijft leggen en momenteel één van de belangrijkste momenten van zijn carrière beleeft,” vertelt Ricardo Cabornero, Head van Prime Video Content, Spanje. “We verheugen ons er enorm op om onze Prime leden een kijkje te geven in de uitdagende carrière en het leven van dit idool en te blijven voortbouwen op de inhoud van onze hoogwaardige sportdocumentaires op Prime Video”.

Om een goede docu-serie te maken hebben de makers veel medewerking gekregen van Alonso. “Wij zijn nog een stap verder gegaan in het sportdocumentaire genre op televisie om het meest eerlijke, intieme en authentieke portret te maken dat tot nu toe over Fernando Alonso is gemaakt,” laat Laura Fernández Espeso weten, die verantwoordelijk is van de productie.

Sportdocu’s

Sportdocumentaires zijn op dit moment een erg populair genre. Er zijn een aantal topseries die de afgelopen tijd zijn verschenen op de verschillende streamingdiensten. Wat te denken van bijvoorbeeld The Last Dance met Michael Jordan of Formula 1: Drive to Survive.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fernando Alonso krijgt eigen serie op Amazon Prime Video
Sluiten