Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 14 aug 2018

Dit Ferrari-boek is alleen voor de vermogende fans

Het hebben van een Ferrari is voor velen nog altijd het bewijs dat je vermogend bent. Het is een soort statussymbool en het hebben van zo’n wagen is voor veel mannen een droom. Mocht je in het bezit van een Ferrari en een echte doorgeslagen fan zijn en heel veel geld hebben, dan is er nu het perfecte boek. Een Ferrari-boek over de geschiedenis van het bedrijf voor een lullige 25.000 euro.

Een Ferrari-boek voor 25.000 euro

Er is een uitgever die waarschijnlijk dacht dat Ferrari-fans toch genoeg geld hebben en dat daar maar een slaatje uitgeslagen moet worden. Zodoende komen zij in oktober met een serie van 2.000 boeken over de geschiedenis van Ferrari. Dat boek staat vol met honderden foto’s die komen uit de archieven van het automerk en van privé verzamelaars. Het zou een mooi geheel zijn voor de echte fan. De eerste 250 van deze boeken worden als de Art Edition verkocht. Het boek wordt dan in een 12-cylinder motor geleverd, wat tegelijkertijd ook een mooi stukje kunst in je huiskamer is.

Ferrari

De speciale versie wordt bovendien gesigneerd door Sergio Marchionne, John Elkann, en Piero Ferrari, wat het nog net wat persoonlijker zou maken. Als 25.000 euro je te gortig is, dan kun je ook de ‘gewone’ versie van het boek bestellen. Deze kost alsnog 5.000 euro, dus goedkoop is het nog steeds niet en wordt geleverd in een aluminium display case, waardoor ook dit iets is wat je als een stukje kunst zou kunnen neerzetten.

Ferrari

Maar goed, je moet dan wel een hele grote fan zijn van het merk. Wat dat betreft zou ik het eerder aanraden om een reisje naar Modena in Italië te boeken en daar een bezoekje te brengen aan het Ferrari-museum. Dat is een stuk goedkoper en zie je bovendien ook wat tofs. Of gebruik het geld om te sparen voor je nieuwe sportwagen. Meer over dit legendarische merk vind je hier.

Reageer op artikel:
Dit Ferrari-boek is alleen voor de vermogende fans
Sluiten