Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Cars 17 dec 2019

Duurt lang: Ferrari gaat over paar jaar pas elektrische auto’s maken

Ferrari lanceerde dit jaar zijn eerste plu-in hybride auto in de vorm van de snelle SF90 Stradale. Droomde je na de lancering van deze auto al over een elektrische Ferrari? Dan kun je nog wel even blijven dromen.

Volgens de CEO van de autofabrikant, Louis Camilleri, komt er uiteindelijk wel een elektrische Ferrari. Maar die zal niet voor 2025 verschijnen.

Ferrari komt met elektrische auto, maar nu nog even niet

De markt voor elektrische auto’s is booming. Mede door de groeiende populariteit van Elon Musk’s Tesla, stappen ook de meer klassieke autofabrikanten over op elektriciteit. En dat is een mooie ontwikkeling.

Ferrari roma
De Ferrari Roma (Bron: ANP / EPA / Fabio Frustaci)

De Italiaanse autofabrikant heeft echter tijden voet bij stuk gehouden: een elektrische auto? Die komt er niet. Maar nu de markt voor deze auto’s zo erg aantrekt kan ook Ferrari niet achterblijven. De autofabrikant werkt momenteel nog aan een manier om de auto snel te kunnen opladen. Volgens Camilleri zijn er nog significante problemen op te merken als het om het snel opladen van een elektrische Ferrari gaat. De auto zal dan ook niet op korte termijn verschijnen.

Hybride nu belangrijkste focus

Voor nu ligt de focus van de Italiaanse autofabrikant op hybride auto’s. Zo zal zestig procent van alle Ferrari’s in 2022 een hybride zijn. We kunnen de komende jaren in ieder geval dus nog veel meer hybride auto’s van de fabrikant verwachten. Eerder dit jaar werd de SF 90 Stradale al onthuld: de eerste hybride auto van de autofabrikant. En die is niet mis: hij racet van nul tot 100 kilometer per uur in minder dan drie seconden.

Ferrari Stradale
Ferrari SF90 Stradale (Bron: ANP / EPA / Sephanie Lecoq)

Hoe de toekomstige elektrische auto’s van het merk er uit gaan zien is ook nog niet duidelijk. Het lijkt er op dat Ferrari de tijd neemt om alle opties goed uiteen te zetten en te overwegen. Zo sprak Camilleri tegenover Reuters ook over technologieën als hydrogeen en bio-brandstoffen.

Reageer op artikel:
Duurt lang: Ferrari gaat over paar jaar pas elektrische auto’s maken
Sluiten