Ferrari komt met een Spider-variant van de schitterende 488GTB, en hij is lekker!

Wat is er nou gaver dan in een Ferrari over kronkelige weggetjes scheuren? Het is een beetje een strikvraag. Het antwoord is natuurlijk scheuren in een Ferrari cabriolet! Het Italiaanse automerk heeft daarom een roadster-variant van de 488GTB aangekondigd: de 488 Spider.

De Ferrari 488 Spider heeft een kloeke 3,9 liter V8-middenmotor aan boord. Dankzij de 670 pk’s tik je in drie seconden de 100 km/u aan! De tweehonderd kilometer bereik je na 8,7 seconden, en de 488 Spider heeft een topsnelheid van 325 km/u.

Als roadster is de Ferrari in principe een cabrio, maar hij heeft ook een hardtop dak. In een seconde of dertien klapt deze uit de achterkant van de wagen, zodat je lekker droog zit.

 

De 488 Spider heeft alvast een eigen site waar je meer informatie over de bolide vindt. Onder meer interviews met de ontwerpers en een interactieve lijst met features kun je hier checken. Mocht je de blauwe kleur tof vinden: dat is een nieuw type, genaamd ‘Blu Corsa’.

Ferrari geeft dus al een voorproefje van de nieuwe Spider, maar officieel wordt hij in september onthuld, op de IAA-autobeurs in Frankfurt. Dan wordt de prijs ook bekendgemaakt. De ‘normale’ 488GTB, met een vast dak, geeft waarschijnlijk een aardige indicatie. Deze auto kost ongeveer 280.000 euro. Waarschijnlijk blijft het dus bij genieten van de plaatjes!

Reageer op artikel:
Ferrari komt met een Spider-variant van de schitterende 488GTB, en hij is lekker!
Sluiten