Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 25 nov 2017

Dit beest van een Fiat 500 zou zo in Stranger Things mee kunnen doen

Wie was niet onder de indruk van het schattige kleine “reptieltje” dat met een sneltreinvaart uitgroeide tot een Demogorgon in Stranger Things? Als de makers van de serie de Fiat 350 GP4 van het Italiaanse bedrijf Giannini Automobili hadden gezien, zou deze gerust tussen de duivelse “honden” mee kunnen doen. Deze Fiat 500 is van een schattig autootje omgebouwd tot een gevaarlijk uitziende krachtpatser.

Krachtige Fiat 500 met 350pk

Giannini Automobili werd in 1920 opgericht door de Giannini broers Attilio en Domenico en heeft al vaker gesleuteld aan de Fiat 500. De 350 GP4 is echter de meest monsterlijke uitvoering van de compacte Fiat. Het getal 350 in de naam refereert naar de 350pk aan kracht, die de motor van het autootje genereert. Deze power wordt gestuurd naar alle vier de banden van de Fiat, zodat het nu tot een auto met vierwielaandrijving is verheven.

Fiat 350 GP4

Fiat 350 GP4 krijgt racewaardig uiterlijk

Niet alleen de motor van het autootje heeft een boost gekregen, maar ook het uiterlijk is drastisch veranderd en ziet er nu een stuk minder schattig uit. Aan de voorkant is de bumper dieper geworden met grote luchtinlaten, zodat de krachtige motor niet overhit raakt. Aan de achterkant is een spoiler aan het dak toegevoegd en heeft de Fiat 500 een immense diffuser gekregen met ventilatieroosters in de hatch. Om de auto lichter en sneller te maken zijn verschillende componenten uitgevoerd in koolstofvezel.

Fiat 350 GP4

Specificaties volgen nog

Giannini heeft nog niet veel specificaties van de 350 GP4 losgelaten, zoals de maximumsnelheid, koppel en de soort versnellingsbak. Hierop zullen we nog even moeten wachten, totdat de auto grondig is getest. Ook over de prijs is helaas nog niks bekend. Giannini kwam eerder al wel met een omgebouwde Fiat 500 met achterwielaandrijving voor een prijs van rond de 150.000 euro. Hoogstwaarschijnlijk zal de Fiat 350 GP4 met een hoger prijskaartje komen.

Fiat 350 GP4

Uiteraard kun je ook gewoon voor de schattige versie van de Fiat 500 gaan. Deze komt met een veel lager prijskaartje en je rijdt niet meteen rond als een evil villain. Dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor de (normale) Fiat 500 zou moeten gaan.

Slashgear

Reageer op artikel:
Dit beest van een Fiat 500 zou zo in Stranger Things mee kunnen doen
Sluiten