Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 23 aug 2017

Ga de natuur in met stijl en comfort in de Fiat Ducato camper

In de stad wonen is dynamisch en er gebeurt altijd wel iets nieuws, maar soms heb je toch wat meer rust nodig en krijg je dat “back to nature”gevoel. Als je heel vroeger je in de natuur wilde terugtrekken gebeurde dat met een tent op de grond in barre omstandigheden. Tegenwoordig zijn we wat meer luxe gewend en hebben we wat hogere eisen. De Fiat Ducato base camper voldoet perfect aan deze eisen. Met dit “busje” ontvlucht je de drukke stad, maar je neemt wel een stukje stad mee.

Fiat sinds 2006 al bezig in de campingwereld

Fiat is zeker geen nieuwe speler in de campingwereld. In 2006 kwam het bedrijf al met de eerste Fiat camper in samenwerking met een paar van de grootste Europese fabrikanten in de sector. De Ducato serie is de laatste evolutie hierin en is helemaal geoptimaliseerd voor de consument van nu.

Fiat Ducato camper

Zeshonderd verschillende Fiat Ducato varianten

Zo is de serie de meeste uitgebreide in het camper segment. Je kunt kiezen uit vijf verschillende wielbasissen, zes lengtes voor het carrosserie en vier motoren. In totaal kun je hiermee zo’n zeshonderd verschillende varianten bedenken, zodat je camper precies voldoet aan jouw specifieke wensen. Daarnaast heeft Fiat ook zorg besteed aan het rijgedrag van de camper, zodat je je zo comfortabel mogelijk verplaatst.

Fiat Ducato

Robuuste camper transporteert alles voor je

Het exterieur van de Ducato is robuust en is afgewerkt in vlakken van twee verschillende kleuren grijs. Aan de voorkant is de camper uitgerust met LED lampen en een voorlier. Ook het dak van de camper is voorzien van allerlei handigheden. Zo is het uitgerust met een tractiemat en een versterkt rek met een platform, waarop je kunt lopen. Zoveel hoef je daar echter niet te lopen, maar je kunt het dak wel gebruiken om vanalles te vervoeren.

Fiat Ducato

Elegant en rustgevend interieur

De robuustheid van de buitenkant wordt niet doorgetrokken naar het interieur. Daar vind je die broodnodige rust in een meer elegante setting. De cabine is ook uitgevoerd in twee kleuren, maar Fiat heeft hier gekozen voor meer neutrale en rustige tonen. Verder vind je aan de binnenkant twee intrekbare flat-screen televisies om te ontspannen met een serie.

Fiat Ducato

Keuken, eetkamer en slaapkamer met kingsize bed

Verder vind je in de camper de benodigde dingen om er te kunnen leven. Er is een speciale unit met een wasbak en een kookplaat, zodat je niet verhongert. Als je de voorste stoelen omdraait, verandert de cabine in een heuse eetkamer om gezellig te dineren of om een drankje te doen. En als je aan het einde van de dag uitgeput bent van het camperleven, kun je heerlijk gaan slapen in het kingsize bed.

Fiat Ducato
Fiat Ducato
Fiat Ducato

Als je nog nooit erop uit bent getrokken met een camper kan het een grote stap zijn om dat opeens wel te gaan doen. Om de camper-sfeer te proeven kun je kijken naar wat deze broers allemaal beleven tijdens hun camper roadtrip. Houdt wel in gedachten dat hun campervan toch wel een stukje minder luxueus is dan de Fiat Ducato.

Reageer op artikel:
Ga de natuur in met stijl en comfort in de Fiat Ducato camper
Sluiten