Alles wat je moet weten over de Fidget Spinner

Je ziet ze opeens overal: de Fidget Spinner. De simpele hebbedingetjes zijn ontzettend populair. Niet alleen onder kinderen, want ook volwassenen kunnen er uren mee zoet zijn. Hoe kan dat? Wat zijn het? En belangrijker: waar kun je ze het beste kopen?

Maak kennis met de Fidget Spinner

Fidget Spinners, je ziet ze opeens overal. Waar de Fidget Cube eerst het ultieme hebbeding was, heeft de Fidget Spinner echt een complete rage ontketent. Over twintig jaar staan ze ongetwijfeld in clickbait-lijstjes met nostalgische gadgets uit je jeugd. Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn het nou eigenlijk? Wie heeft ze bedacht, en waar kun je ze het beste kopen? We beantwoorden al je vragen in dit artikel.

Fidget Spinner

Wat is een Fidget Spinner?

Laten we met de basis beginnen: wat is een Fidget Spinner? Fidget Spinners zijn kleine gadgets met een lager in het midden. Om die lager zitten een soort wieken. Of het er nou twee, drie, vijf of tien zijn en of ze nou van hout, plastic of metaal gemaakt zijn: dat is de basis.

via GIPHY

Doordat de wieken perfect gebalanceerd zijn kan een Spinner ontzettend lang door blijven draaien rondom de lager. Dan hebben we het echt dus over minuten lang. Dat heeft een haast therapeutisch effect. Verslavend is het in ieder geval! Je hoeft enkel een wiek een duwtje te geven.

Wie heeft de Fidget Spinner uitgevonden?

De Fidget Spinner stamt uit de jaren negentig. Een Amerikaanse uitvindster genaamd Catherine Hettinger bedacht de verslavende speeltjes in 1993. Het was haar doel om drukke kinderen tot rust te laten komen, maar al snel bleken volwassenen ook verslaafd te raken aan de speeltjes.

Ze vroeg in 1997 een patent aan op haar Fidget Spinner. Helaas werd ze afgewezen door alle grote speelgoedfabrikanten. Het patent verliep tien jaar geleden, waarna ze niet de 400 euro wilde betalen om het patent door te laten lopen.

AliExpress Fidget Spinners

Dat is bijzonder spijtig voor de uitvindster. Ze verdient nu dus helemaal niks aan de gigantische hype rondom de Fidget Spinners. Wees echter niet getreurd. Ze heeft in de jaren negentig enkele duizenden exemplaren verkocht op markten.

Bovendien gaat ze binnenkort online haar originele model verkopen. De originele Fidget Spinner zag er namelijk heel anders uit. De uitvinding van Hettinger was een stuk simpeler. Je kunt de originele Fidget Spinner op de bovenstaande foto bewonderen.

Fidget Spinner

Bovendien is Hettinger niet bitter: “Ik vind de bevestiging leuk. Ik wist dat het product zou werken, ik wist dat mensen het zouden gebruiken. Je hebt nou eenmaal geld nodig om meer geld te verdienen. Het is meestal voor een uitvinder te hooggegrepen om een product wereldwijd te lanceren.”

Waarom zijn ze zo populair?

Fidget Spinners helpen naar verluidt mensen met ADHD, ADD, autisme en stress. Bovenal is het natuurlijk gewoon een leuk speeltje. De vraag is echter: waarom nu? Daar heeft niemand echt een eenduidig antwoord op. Cliché, maar het is echt een samenloop van omstandigheden.

AliExpress fidget spinners

Ten eerste zijn Fidget Spinners ontzettend goedkoop. Er is niet een specifiek merk dat ze produceert, waar je een flink bedrag voor moet neerleggen. In plaats daarvan wordt de mark overspoeld met allerlei soorten modellen, soms zelfs goedkoper dan een euro.

Dat zorgt ervoor dat iedereen er eentje aan kan schaffen. Voor ouders is het een lage drempel om hun kind blij te maken, en het is ook niet erg als er een kapot gaat. Bovendien hoef je dus ook niet eindeloos te sparen om een andere modelletje aan te schaffen.

Fidget Spinner

Ten tweede zien we hier echt de kracht van het internet. We zitten de hele dag op Youtube en Facebook, waar grote Youtubers uitgebreid met Fidget Spinners aan het spelen waren. Youtubers moeten frequent video’s maken en zijn dan ook altijd op zoek naar de next big thing.

Een spotgoedkope gadget die er fascinerend uitziet op de camera is dan ook het ideale onderwerp voor je video. Er hoeft maar een grote naam mee te beginnen, en vervolgens speelt iedereen ermee.

Waar kan ik het beste een Fidget Spinner kopen?

Ben je overtuigd en wil je zelf een exemplaar aanschaffen? Fidget Spinners zijn er in alle soorten en maten. Je zou zeggen dat je amper kan variëren met zo’n simpel concept, maar dan heb je het goed mis. Talloze kleurtjes, vreemde vormen, LED-lampjes: verkopers doen alles om op te vallen.

AliExpress Fidget Spinners

In Nederland zijn de kleurrijke gadgets helaas op veel plekken uitverkocht. Bovendien proberen veel Nederlandse verkopers er een slaatje uit te slaan. Voor je het weet betaal je zeven euro voor een gadget die je ook voor twee euro in huis kunt halen.

Op Bol.com kosten de meeste Fidget Spinners zelfs rond de tien euro. Bizar, gezien het exact dezelfde modellen zijn die voor twee euro op AliExpress staan. Sterker nog, de Nederlandse verkopers halen meestal daar gewoon hun voorraad vandaan.

Wij raden je dan ook aan de Fidget Spinner zelf via AliExpress aan te schaffen. Dat is een betrouwbare website waar je talloze varianten kunt vinden, voor een lage prijs. Meestal heb je binnen een week je Fidget Spinner in huis. Het verzenden is gratis, dus dat scheelt weer!

In dit artikel leggen we je uit hoe bestellen via AliExpress in zijn werk gaat. Je kunt gewoon met iDeal betalen. Kun je niet kiezen? In dit artikel hebben wel een vijftal toffe Fidget Spinners voor je op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de Fidget Spinner
Sluiten