Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 mei 2017

Je eigen Fidget Spinner maken: zo werkt het

De Fidget Spinner is ontzettend populair. Je kunt ze overal kopen, maar het is nog veel interessanter om er zelf eentje in elkaar te zetten.

Fidget Spinner

Fidget Spinners, je ziet ze echt overal. De plastic hebbedingetjes zijn niet aan te slepen, ondanks de hogere prijzen die Nederlandse verkopers ervoor vragen. Gelukkig kun je er voor een prikke eentje op AliExpress bestellen. Hier lees je hoe.

Fidget Spinner

Het is natuurlijk nog leuker om zelf aan de slag te gaan. Je kunt immers ook je eigen fidget spinner in elkaar proberen te zetten. Het is makkelijker dan je zou denken!

Je kunt het zo ambitieus aanpakken als je zelf wil. In dit artikel nemen we de basics met je door, en zetten we een paar handige tutorials op een rijtje. Wil je eerst  meer lezen over wat Fidget Spinners zijn? Check dan dit artikel.

De basics

Je hebt als eerste solide materiaal nodig. Het kan van alles zijn, zolang het maar niet ombuigt, want dan gaat de balans van de Fidget Spinner verloren. Wij raden je dus aan om hout, metaal of plastic te gebruiken.

Fidget Spinner

We hebben echter online al van alles voorbij zien komen, dus voel je vrij om te experimenteren. Het is vooral belangrijk dat je vorm honderd procent symmetrisch is, zoals je straks zult ontdekken. Zelfs de kleinste afwijking kan ervoor zorgen dat je spinner al snel stopt met ronddaaien.

Vervolgens hebben we het middenpunt van je Fidget Spinner nodig, de lagers. Ze zorgen ervoor dat je Spinner zo lang blijft draaien. Je kunt ze in alle soorten en maten vinden, maar we adviseren je voor skateboardlagers te kiezen.

Ze zijn het perfecte maatje voor in je hand, en bovendien kun je ze ook nog eens goedkoop vinden in je lokale bouwmarkt. Geen lager kunnen vinden? Ook dan zijn er creatieve oplossingen, zoals je straks zult zien.

Fidget Spinner

Als derde onderdeel heb je kleine gewichtjes nodig. Het zijn de onderdelen die je in de uiteindes van fidget Spinners kunt zien. Ze maken de wieken een stuk zwaarder, waardoor de Spinner een stuk langer blijft draaien.

Ook hier is het belangrijk dat ze allemaal precies even zwaar zijn. Anders raakt je Spinner alsnog uit balans. Je kunt hier in principe voor van alles kiezen, al zijn stalen balletjes het handigst.

Aan de slag!

Top, nu heb je alles wat je nodig hebt om je eigen fidget Spinner in elkaar te zetten. Nu is het tijd om aan de slag te gaan.

De onderstaande video legt je uit hoe je een Spinner kan maken die heel lang door blijft draaien. Het toffe aan deze tutorial is dat er vooral onderdelen gebruikt worden die je rond hebt slingeren in je huis.

Heb je enkel lagers kunnen vinden? Wees niet getreurd, want in deze video wordt uitgelegd hoe je daarmee alsnog een basic fidget Spinner kunt maken. Het enige wat je nodig hebt zijn lagers en wat lijm.

Heb je een bouwmarkt in de buurt? Dan is dit de tutorial voor jou. In deze video worden alleen simpele onderdelen gebruikt die je in elke werkplaats kunt vinden. Het ziet er ook nog eens tof uit!

Stiekem hoef je niet eens de deur uit, mits je nog ergens een doos met Lego hebt staan. Deze Youtuber bewijst dat je geen lagers of andere ingewikkelde onderdelen nodig hebt. Ze werken ook nog eens even goed!

Koop je toch liever een kant en klare fidget Spinner? In dit artikel leggen we je uit hoe je een goedkoop exemplaar op het internet kunt aanschaffen. Ze worden ook nog eens gratis naar je opgestuurd!

Reageer op artikel:
Je eigen Fidget Spinner maken: zo werkt het
Sluiten