Wereldrecord: vijftig man heeft zes maanden aan deze fidget spinner gewerkt

Noah Korevaar 13 mrt 2018 Gadgets

Ah, de fidget spinner. We krijgen er bijna nostalgische gevoelens van. Een jaar geleden waren de hebbedingetjes een gigantische hype. Je lokale braderie stond er vol mee, speelgoedwinkels bestelden vrachtwagens vol en ook de media gingen ermee aan de haal. Sterker nog, een aantal van onze best scorende artikelen ging over fidget spinners. 

Fidget spinner record kostte zes maanden

Ondertussen is de hype weer voorbij. Helaas kan de wetenschap niet zo snel inspelen op dit soort trends, gezien een onderzoek nou eenmaal tijd kost. Daardoor komt de onderstaande video een beetje als mosterd na de maaltijd. Dat maakt de prestatie er echter niet minder indrukwekkend op. Het Japanse bedrijf MinebeauMitsumi Inc., en Misubishi hebben de handen ineen geslagen voor een bizar record.

Fidget spinner record

Ze hebben met vijftig man maar liefst zes maanden aan een fidget spinner gewerkt. Maar dan heb je ook wat! De gadget heeft namelijk een opvallend record verbroken. De spinner doet namelijk iets heel goed: spinnen. Een van de ingenieurs liet de fidget spinner maar liefst 24 minuten en 46 seconden op zijn uitgestoken vinger spinnen. Dat is niet alleen mechanisch indrukwekkend. Probeer jij maar eens zolang je vinger uit te steken, zonder dat een fidget spinner zijn balans verliest.

Al met al een bizarre stunt dus. De wetenschap wordt er nou niet bepaald door verrijkt, maar het is absoluut goede reclame. Die zes maanden zien ze echter nooit meer terug… Overigens is dit niet het eerste record dat met een spinner is gevestigd. Dit is bijvoorbeeld ‘s werelds kleinste fidget spinner. En met deze kun je zelfs bellen!

?Lees ook: Pimp je kantoorbureau met de Vortecon, een magische spinner

Reageer op artikel:
Wereldrecord: vijftig man heeft zes maanden aan deze fidget spinner gewerkt
Sluiten