Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gear 10 dec 2018

Nooit meer een nattigheid op de fiets met deze handige FietshoeS

Hoewel fietsen lekker gezond is en er geen vervuilende uitlaatgassen bij komen kijken, zijn er toch wel wat nadelen. Het is vooral vervelend als je op de fiets zit en het opeens begint met regenen. En in december is dat dan ook nog eens een behoorlijk koude regen. Wanneer je thuis aankomt, wordt je geconfronteerd met natte boodschappen en in het ergste geval zelf een verdronken laptop of smartphone. Dat kun je echter allemaal voorkomen door voortaan de deur uit te gaan met een zogenaamde FietshoeS.

Badmuts voor je boodschappen en rugtas

De Fietshoes is precies zoals de naam al aangeeft, en hoes die je gebruikt wanneer je op de fiets erop uit trekt. Je kunt het zien als een soort badmuts, maar dan next level en niet voor onder de douche. De hoezen gemaakt van een waterwerende stof en zijn groot genoeg om bijvoorbeeld om je rugtas te installeren of over je boodschappen in je fietskratje te plaatsen. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar we kunnen stellen dat de dingen wel hun werk doen.

FietshoeS
Foto: FietshoeS

Fietsen in de regen

Om de hoezen te testen zijn we meerdere malen de regen ingedoken op de fiets en te voet om te checken of er echt niks nat werd. Hier geldt dat een positief effect grotendeels aan jezelf ligt. Ja de hoezen weren het de regen af, maar het is aan jou om ze goed om je tas heen te krijgen. Daar waar de hoes niet zit, wordt natuurlijk gewoon nat.

FietshoeS
Foto: FietshoeS

Basic tot luxe FietshoeS

Omdat iedereen weer een andere stijl heeft, bestaan er ook verschillende variaties van de FietshoeS. Zo kun je gaan voor basis hoezen in de kleuren geel en goud/groen. Dit zijn de goedkoopste hoezen en komen met een prijskaartje van 9,95 euro. Er bestaan echter ook Customized hoezen voor 5 euro duurder. Bij deze hoezen kun je zelf de kleur van het elastiek en de koordstopper kiezen. Dan zijn er voor mensen die van wat meer glamour houden de LuxurY hoezen. Deze kosten 19,95 euro en zijn ook wat dikker dan de basic hoezen. Als je voor luxe gaat, kun je onder andere kiezen voor een gouden of slangenprint FietsHoeS. Mocht je overigens nog speciale wensen  hebben, zoals een opdruk, kun je die via de mail gewoon doorgeven. Volgens de site krijg je binnen een werkdag je antwoord.

FietshoeS
Foto: FietshoeS

In ieder geval zijn de hoezen zijn te koop via de officiële FietshoeS website en hopelijk heb je je hoes net op tijd binnen voordat het weer verder gaat met regenen. Maar gelukkig is de regen in Nederland niet zo gevaarlijk als die uit de Netflix serie The Rain. De druppels uit The Rain zorgen er namelijk voor dat nat worden wel je laatste zorg is.

Reageer op artikel:
Nooit meer een nattigheid op de fiets met deze handige FietshoeS
Sluiten